Afbeelding

Promotiepakket Horeca

Horeca Algemeen

Zaaien in de markt

‘… Zaaien op het land is makkelijker, dan zaaien in de markt’, een opmerking gemaakt in gesprek met Eva Segaar (verslaggever DFT). Dit naar aanleiding van de beleidsplannen gepresenteerd tijdens de openingssessie van de Biobeurs 2023.

Het zaaien in de markt (www.NL-soja.nl/zaaien-in-de-markt) is, dat wat wij met NL Soja in de afgelopen vier maanden na de oogst volop aan het doen zijn, in gesprek met belangstellenden, consumenten, winkeliers, op het internet, op de Biobeurs en op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam.

Het product van NL Soja (gedroogde biologische sojabonen uit Nederland) is voor veel consumenten nieuw, ‘ver van het bed’ of not done. Maar degenen, die bekend zijn met gebruik van sojabonen (en peulvruchten) reageren steeds weer enthousiast. Zodra de bewustwording er is, gaan veel consumenten direct over tot aankoop, omdat ze weten wat ze willen en omdat ze direct de voordelen / onderscheidende kenmerken van de biologische sojabonen van NL Soja BV herkennen.

Gezien de reacties en gesprekken weten we inmiddels, dat onze sojabonen bereid worden als enkel peulvrucht voor de maaltijd, in eigengemaakte sojaburgers, eigengemaakte sojamelk, eigengemaakte tofu, eigengemaakte tempeh, eigengemaakte natto en zelfs eigengemaakte miso en sojasaus.

Zaaien in de horeca Er is vandaag de dag veel aandacht voor gezond eten, plantaardige recepten en duurzaam eten; thuis, maar zeer zeker ook voor eten onderweg. Vegetarisch / plantaardig is niet alleen gezond, steeds vaker juist ook lekker.

Gezien de positieve reacties van consumenten over het imago en de smaak van onze sojabonen, zou onze sojaboon ook zomaar zijn intrede kunnen gaan maken in de Nederlandse horeca. Want, als de consument thuis zeer te spreken is over de mogelijkheden en de smaak van onze gedroogde biologische sojabonen, dan zou de horeca daar ook zeker zijn eigen finishing touch aan moeten kunnen geven.

Bent u die chefkok, die graag zou willen experimenteren en koken met onze biologische sojabonen uit Nederland?

De eerste 10 aanmeldingen krijgen een proefpakket van 5 kilo toegezonden. Het enige wat wij er graag voor terug zien, zijn prachtige foto’s van uw gerechten en uw toestemming om deze foto’s te mogen plaatsen op onze website (natuurlijk met een verwijzing naar uw restaurant). Belangstelling? Stuur een mail naar info@NL-soja.nl met vermelding ‘deelname promotiepakket horeca’.