Afbeelding

Hoe je als horecabedrijf een comfortabel terras kunt creëren

Horeca Algemeen

Een aantrekkelijk en comfortabel terras is voor elk horecabedrijf belangrijk. Zo kan een uitnodigende terras het verschil maken tussen een voorbijganger die besluit binnen te komen of door te lopen. In dit artikel lees je hoe je als horecaondernemer een terras kunt inrichten dat zowel comfortabel als functioneel is.

Een duurzame overkapping

Een aluminium overkapping is een duurzame en stijlvolle keuze voor elk horecaterras. Dit type overkapping biedt bescherming tegen zowel zon als regen, waardoor je gasten langer kunnen genieten van hun verblijf buiten. Bovendien is aluminium onderhoudsarm waardoor het een kostenefficiënte investering is op de lange termijn. Met een aluminium overkapping kun je een ruimte creëren die het hele jaar door gebruikt kan worden, ongeacht het weer.

Sfeer, flexibiliteit en gemak

Sfeer is net zo belangrijk voor het succes van een horecaterras. Zachte verlichting, comfortabele meubels en groene planten zijn slechts enkele punten die bijdragen aan een aangename omgeving. Daarnaast waarderen klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen zon en schaduw. Kies daarom voor verstelbare overkappingen of parasols. Door rekening te houden met je gasten, kun je een terras creëren dat zowel flexibel als gebruiksvriendelijk is.

Vijf praktische tips

1.         Kies voor duurzame en comfortabele meubels: Investeer in kwalitatief hoogwaardige terrasmeubelen die weerbestendig en comfortabel zijn. Stoelen met kussens en verstelbare tafels zorgen ervoor dat gasten langer willen blijven zitten. Hout, aluminium en rotan zijn populaire materialen die zowel duurzaamheid als esthetiek bieden.

2.         Bied bescherming tegen het weer: Zorg voor voldoende bescherming tegen zon, regen en wind. Dit kan met behulp van parasols, een overkapping of windschermen. Een flexibele oplossing zoals een verstelbare overkapping kan gasten de keuze bieden tussen zon en schaduw.

3.         Zorg voor sfeerverlichting: Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van sfeer. Gebruik warme, zachte verlichting zoals lantaarns, string lights of kaarsen om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren, vooral tijdens de avonduren.

4.         Voeg groene elementen toe: Planten en bloemen brengen leven en kleur op het terras. Ze kunnen ook helpen om een natuurlijke scheiding tussen zitgedeeltes te creëren, privacy te bieden en de luchtkwaliteit te verbeteren. Overweeg het gebruik van zowel hangende als staande plantenbakken voor een dynamisch effect.

5.         Bied flexibele zitopties: Een mix van verschillende zitopties kan aan de behoeften van diverse klantgroepen voldoen. Loungegedeeltes, barhoogte tafels en intieme tweepersoonstafels bieden voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat de indeling van het terras ruimtelijk voelt en voldoende bewegingsvrijheid biedt.

Door deze tips toe te passen, creëer je een terras dat niet alleen comfortabel en functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en uitnodigend is voor je gasten.