Afbeelding

Dit is hoe de horeca de afgelopen jaren drastisch is veranderd

Horeca Algemeen

De horeca is de afgelopen jaren volop veranderd. Mede door de pandemie zijn er vele ontwikkelingen gaande die deze sector op zijn kop hebben gezet. Hoewel dit eerst negatief leek te zijn, zijn er ook positieve gevolgen waar men van kan profiteren. Ben jij benieuwd welke veranderingen er precies hebben plaatsgevonden? Dan ben je in dit artikel op het juist adres beland, want we leggen je hier precies uit wat er de afgelopen jaren allemaal is veranderd.

Luxe restaurants bezorgen vaak nog thuis Het meest opvallende is dat veel luxe restaurants de mogelijkheid bieden om hun gerechten thuis te laten bezorgen. Dit maakt het mogelijk om een luxe, gastronomische ervaring thuis te krijgen. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze service, waardoor er een onverwachte markt is ontstaan voor deze restaurants. Door middel van deze luxe maaltijd thuisbezorgd krijgen samen met bijvoorbeeld heerlijke wijnen van bijvoorbeeld een lokale wijnhandel Hengelo beleven mensen thuis een onvergetelijke dineer ervaring.

Er zijn meer chefs die thuis voor je koken Ten tweede hebben steeds meer chefs ervoor gekozen om thuis te koken voor hun klanten. Hierdoor kunnen de chefs hun creativiteit verder laten spreken. Tevens is er steeds meer vraag naar dit soort services. Dit is een interessante optie voor mensen die het liefst thuis willen dineren, maar toch een luxe ervaring willen zonder voedsel te bestellen. Bovendien kan een chef precies aan de gasten uitleggen hoe het gerecht is samengesteld, wat de ingrediënten zijn en waarom deze bij elkaar zorgen voor een unieke smaakervaring.

QR-codes in plaats van menukaarten Tot slot hebben veel restaurants ervoor gekozen om menukaarten vervangen door QR-codes. Dit maakt het makkelijker voor de klant om te zien wat er op het menu staat, zonder dat ze een fysiek exemplaar hoeven te bekijken. Ook zijn de QR-codes makkelijk te updaten met nieuwe specialiteiten of seizoensgebonden gerechten, wat voorheen met een fysieke menukaart een stuk lastiger was.

Al met al heeft de pandemie meer veranderingen in de horeca gebracht dan we hadden kunnen denken. Hoewel de veranderingen in eerste instantie bedreigend leken te zijn, bleken deze geforceerde innovaties uiteindelijk toch een meerwaarde te zijn voor deze industrie.