Afbeelding

European Whisky Auctions zet vervolgstappen richting wereldwijde aanwezigheid

Horeca Algemeen

In april 2024 viert European Whisky Auctions, het platform voor whiskyveilingen gevestigd in Groningen, haar driejarig bestaan. Het bedrijf is opgericht in 2021 door twee gedreven Groningse ondernemers die het in korte tijd hebben laten uitgroeien tot een belangrijke speler in de wereld van whiskyveilingen.

Sinds de oprichting heeft European Whisky Auctions een aanzienlijke groei doorgemaakt. Inmiddels heeft het duizenden flessen van eigenaar laten verwisselen en doet het zaken met kopers en verkopers uit meer dan 60 landen. De maandelijkse veilingen bieden een breed scala aan whisky’s, van zeldzame en exclusieve bottelingen tot meer toegankelijke varianten. Het succes van het platform is deels te danken aan de toegenomen internationale interesse, vooral na de Brexit. Veel whiskyenthousiastelingen zijn vanwege extra kosten overgestapt naar alternatieven op het Europese vasteland.

Whisky blijft onverminderd populair onder verzamelaars, beleggers en liefhebbers. De afgelopen jaren hebben velen gezocht naar alternatieve beleggingsvormen en whisky heeft zich bewezen als een interessante optie. Dit heeft onder andere bijgedragen aan de groeiende interesse in ons platform. Om haar driejarig jubileum te vieren heeft European Whisky Auctions drie maanden lang een reeks acties, bedoeld om zowel kopers als verkopers te bedanken en te belonen.

Eén van de doelstellingen voor het komende jaar is de uitbreiding naar de Amerikaanse markt, waarmee het bedrijf haar aanbod en klantenkring verder wil verbreden. “Het betreden van de Amerikaanse markt is een logische stap in onze groei en biedt ons de kans om onze activiteiten uit te breiden en nieuwe markten te bereiken,” zeggen de oprichters.

European Whisky Auctions onderscheidt zich door de nadruk te leggen op toegankelijkheid en persoonlijke service, wat heeft bijgedragen aan het succes tot nu toe. Het bedrijf streeft ernaar elke klant, online of persoonlijk, een prettige ervaring te bieden.

Met een solide basis in Groningen en een groeiende internationale reputatie, markeert het driejarig jubileum van European Whisky Auctions een mijlpaal in haar reis van lokale start-up naar wereldwijde speler. Terwijl we onze blik richten op de toekomst en onze ambities uitbreiden naar de Amerikaanse markt, blijft ons streven naar toegankelijkheid en persoonlijke service onveranderd.