||
|| ||

Duurzaam Nederlands watermerk SEA Water zet zout water om naar drinkwater

Horeca Algemeen
Amsterdam, 28 juli 2022 - Aankomende maand lanceert SEA Water haar eerste product in Nederland. SEA Water is een duurzame, Nederlandse onderneming die lokaal zeewater omzet naar drinkwater en beschikbaar maakt voor consumenten. Dit doen ze met behulp van een innovatieve techniek aangedreven door zonne-energie. Hiermee is SEA Water het eerste bedrijf ter wereld dat duurzaam gefilterd zeewater beschikbaar maakt voor de consumentenmarkt. De oprichters en broers Tammo en Jort Wildschut willen met hun nieuwe merk en product bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken.

Drinkwater van de toekomst Het product van SEA Water is een duurzaam alternatief op bestaande watermerken die doorgaans een behoorlijke ecologische voetafdruk hebben. Dagelijks worden miljoenen flessen water over de hele wereld verscheept: van Fiji naar Europa en van de Alpen naar Amerika. Bovendien zijn waterproducenten afhankelijk van bron- en mineraalwater en halen zij hun product uit gelimiteerde waterbronnen. Dit terwijl de meeste landen, waaronder Nederland, worden omgeven door zeewater.
Met hun product frissen de eigenaren van SEA Water de conservatieve waterindustrie op. “Het is tijd om op een andere manier naar water te kijken. Zeventig procent van de aarde is bedekt met water, maar toch is waterschaarste wereldwijd een gigantisch en groeiend probleem. Ook in Nederland dreigt er in de toekomst een tekort aan drinkwater”, aldus de oprichters en broers. Door gebruik te maken van de oneindige bron van de zee, laat SEA Water zien dat er een betere manier is om water te drinken.

Duurzame installaties om zeewater te filteren Hoewel de techniek van ontzilting al enige jaren bestaat, zijn dit vrijwel altijd energie-intensieve installaties die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. SEA Water maakt daarom gebruik van een nieuwe, energie-efficiënte installatie die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. Dankzij deze technologie heeft het proces, waarbij het zout uit het zeewater wordt gefilterd, geen negatieve impact op het milieu.
De eerste installatie van SEA Water is onlangs geplaatst aan de Noordzee. De installaties zijn eenvoudig te plaatsen op diverse locaties wereldwijd. De broers streven er dan ook naar om overal ter ter wereld lokaal drinkwater te kunnen aanbieden en daarmee een rol te spelen in de bestrijding tegen (drink)waterschaarste.
SEA Water is vanaf eind augustus verkrijgbaar bij 250 Albert Heijn locaties door heel Nederland.
||
||