Vers, snel en kleurrijk ‘genieten met vers gesneden fruit’

Catering
Fruity Pack bewijst zich dagelijks als de specialist in vers gesneden fruit oplossingen voor horeca en foodservice professionals. Vanuit de snijderij is er een breed assortiment aan kant en klaar fruit producten zodat de horecakeuken zich kan toeleggen op zijn kerntaken.
Sinds 2008 is Fruity Pack een van de grootste spelers in gesneden fruit van Europa. Vanwege de gunstige productielocatie in Rotterdam, nabij de Rotterdamse haven is er volop beschikbaarheid van de beste en lekkerste grondstoffen van over de hele wereld.
“Leonard de Vries; wij snijden dagelijks circa 20 soorten fruit, in combinatie met een breed pallet aan snijwijzen en verpakkingen produceren wij gemiddeld 1200 recepten per dag op een enorm efficiënte manier.”
Eetgedrag veranderd De consument wordt zowel thuis als buitenshuis steeds kritischer op voeding. Om de moderne consument te bedienen werkt Fruity Pack aan vijf garanties waar we met ons product gesneden fruit maximaal aan willen voldoen, dit zijn: gemak, versheid, gezondheid, smaak en minimale impact op het milieu.
Gemak Fruit is een bewerkelijk product dat veel tijd en ruimte in beslag neemt in de keuken. Door het product kant en klaar, op de juiste snijwijze gesneden te leveren helpt Fruity Pack haar klanten efficiënt te werken aan gezonde gerechten. Zelf snijdt Fruity Pack de meeste fruitsoorten dagvers volautomatisch en wanneer niet mogelijk semiautomatisch of vakkundig met de hand. Hieraan gaat vooraf een kritische kwaliteitscontrole op de juiste rijpheid en smaak van het product.
Versheid Het assortiment van gesneden fruit is beperkt houdbaar na het snijden. De houdbaarheid kan verlengd worden door het fruit aan te leveren in emmers met een opgiet. Aangeleverd in emmers met opgiet is het fruit wel 12 dagen houdbaar. Dit biedt flexibiliteit en verlaagt de risico’s op eventueel bederf. Toch ziet Fruity Pack een verschuiving in het assortiment van fruit in opgiet, naar verse fruit geheel zonder toevoegingen. Toenemende kritiek op conserveringsmiddelen en impact van de opgiet op smaak en structuur zijn redenen om te kiezen voor de 100% natuurlijke fruit producten.
“Leonard de Vries; voor de optimale consumentenbeleving is ons constante streven het product zo snel mogelijk van het mes op het bord te krijgen, een goede logistieke basis en direct feedback van onze eindklanten zijn van groot belang de gezonde oplossing een succes te maken.”
Gezondheid Fruit heeft een hele directe associatie met gezondheid. De toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl geeft de vraag naar fruit in horeca en foodservice een flinke boost. Een deel van de markt loopt nog achter de gezondheidstrend aan maar het lukt inmiddels al diverse mooie horeca locaties te profiteren van deze groeiende vraag. Dit door middel van hun menu meer kleur te geven met gebruik van fruit in meerdere gerechten of zelfs door zich volledig te richten op functionele voeding.
Smaak Een groot deel van het gesneden fruit assortiment is jaarrond beschikbaar. Om met dit natuurproduct te streven naar 100% klanttevredenheid zijn de inkopers bij Fruity Pack dagelijks opzoek naar de lekkerste grondstoffen. Per productsoort worden er strenge kwaliteitseisen gesteld. De grootste uitdaging voor smaak is de wens vanuit de markt om het product aantal dagen te bewaren na productie. Om dit te borgen zijn er grote stappen gezet vanuit de teelt in samenwerking met diverse zadenveredelaars. Er worden inmiddels speciale rassen geteeld die geschikt zijn voor ons geatomiseerde proces, die voldoende houdbaarheid bieden en het mooiste van alles is dat deze variëteiten jaar op jaar betere smaakeigenschappen bieden.
Fruity Pack is duurzaam van bron tot bord Er wordt gelet op duurzaamheid in de hele keten, dus vanaf de bron. Onze grondstoffen zijn van topkwaliteit maar ook uitsluitend veilig en verantwoord. We produceren met gebruik van 100% groene energie. Naast gebruik van onze eigen installatie voor veilig bronwater hebben we ook het gebruik van water geminimaliseerd. Fruit snijden levert veel afval op van grondstof producten. Tot wel 50% van het fruit wordt verwerkt als afval, dit afval heeft als restproduct een mooie bestemming als veevoer. We bieden verpakkingen die volledig circulair zijn, door gebruik van 100% RPET plastic verpakkingen.
Dit is best veel, maar door deze inspanningen hebben wij maximaal munitie om op een duurzame manier een gezonde levensstijl echt makkelijk te maken.