Cat phones introduceert de Cat®S62 Pro

Horeca Algemeen
Bullitt Group, wereldwijde licentiehouder van Cat® phones, onthult vandaag zijn nieuwe topmodel. De Cat S62 Pro smartphone beschikt over een FLIR Lepton® warmtebeeldcamera met de hoogst mogelijke resolutie.
De Cat S62 Pro is de derde generatie smartphone in de Cat 60-serie en beschikt exclusief over de meest recente warmtebeeldtechnologie van FLIR. Dankzij de FLIR Lepton 3.5 sensor en de nieuwe MyFLIR™ Pro app maakt de Cat S62 Pro warmtebeelden met vier keer zoveel pixels en ongeëvenaarde functionaliteit.
De Cat S62 Pro is gemaakt en getest conform Cat phones veeleisende, toonaangevende rugged standaard en daarmee ongelofelijk robuust. De smartphone overtreft de eisen van de IP68-rating en de militaire standaard MIL SPEC 810H. Hij heeft rigoureuze valtests doorstaan van 1,80 meter op staal op elke hoek van het toestel, is water-, stof- en zandafstotend en overleeft extreme temperaturen, vibratie- en tuimeltests. De Cat S62 Pro is bovendien hygiënisch: hij is volledig onder te dompelen in water en grondig schoon te maken met zeep, desinfecterende middelen of alcoholdoekjes.
Voor het eerst kunnen professionals en consumenten gebruik maken van FLIR’s VividIR™ beeldverwerking, verbeterde MSX® (Multi-Spectral Dynamic Imaging) en technieken voor het combineren van normale en warmtebeelden. Gebruikers kunnen variëren met de sterkte van de MSX-overlay, die de contouren van objecten op het warmtebeeld toont, of gebruikmaken van de alpha blending-functie om warmtebeelden te combineren met normaal beeld van de Sony dual pixel-camera. Gecombineerd resulteert dit in een extreem verbeterde beeldkwaliteit en resolutie, voor scherpere warmtebeelden die meer context en inzichten bieden.
“Wij zijn al vijf jaar toonaangevend in de markt voor smartphones met warmtebeeldcamera en met de Cat S62 Pro geloven we dat we opnieuw de lat hoger hebben gelegd,” zegt Peter Cunningham, VP Product Portfolio bij Bullitt Group. “We bieden onze klanten niet alleen een revolutionair nieuwe professionele warmtebeeldcamera, we hebben talloze verbeteringen aangebracht. De Cat S62 Pro is vergeleken met zijn voorganger 12 procent kleiner maar heeft een 10 procent groter scherm. Hij is sneller, krachtiger en extreem robuust. Het is de ultieme werktelefoon.”
Dankzij zijn nieuwe software beschikt de Cat S62 Pro over functies voor analyse en rapportage die normaliter alleen beschikbaar zijn in hoogwaardige, professionele warmtebeeldtechnologie. Zo beschikt de in de MyFLIR Pro app over isotherm-waarschuwingen, minimale en maximale temperatuurindicatoren en mogelijkheid tot het aanmaken van rapportages.
“Door de Cat S62 Pro te voorzien van onze meest recente Lepton warmtebeeldsensor, willen we voortborduren op het uitgangspunt van drie generaties Cat phones: professionals helpen om sneller en accurater te werken,” zegt Paul Clayton, General Manager Components Business bij FLIR. “Dankzij de MyFLIR Pro app krijgen gebruikers voor de eerste keer toegang tot geavanceerde thermografische functies op hun smartphone, voor het optimaal benutten van warmte-energie die niet zichtbaar is met het blote oog.”
Met isotherm-waarschuwingen is het mogelijk om een specifiek temperatuurbereik tussen -20°C en 400°C te monitoren. De Cat S62 Pro geeft een waarschuwing wanneer een object de ingestelde temperatuur bereikt. Dit is zeer bruikbaar bij het in de gaten houden van machines, zoeken naar ongewone temperaturen of zelfs om te testen of de barbecue heet genoeg is.
Er zijn nog meer verbeteringen aangebracht. Het beeldscherm van de Cat S62 Pro meet nu 5.7” FHD+ 18x9 en zijn geheugen is uitgebreid naar 6GB RAM en 128GB ROM. Dankzij de snellere Qualcomm chipset, Android™ 10 en de grote, geoptimaliseerde accu is de Cat S62 Pro volledig ‘enterprise-ready’. Hij ondersteunt Android Enterprise inclusief Zero-touch en heeft diverse uitrol- en beleidstests ondergaan met toonaangevende EMM-oplossingen.
Met zijn innovatieve, functionele en robuuste ontwerp markeert de Cat S62 Pro een voorlopig hoogtepunt in mobiele warmtebeeldtechnologie. Gebruik hem om meer te ontdekken van de wereld om je heen: lokaliseer vocht, lekken, hotspots, kortsluiting, blokkades of temperatuurverhoging. Monitor, diagnosticeer, onthul en bespaar tijd.
Verkrijgbaarheid De Cat S62 Pro kost €649 en is vanaf augustus te koop op www.catphones.com en via diverse geselecteerde retailers en providers.