"In keukens waar ik voorheen werkte, werd de frituurolie vaak binnen een dag al zwart. Met de frituurolie van Natura heb ik dat nog nooit meegemaakt." 

Goede smaak, goudbruine kleur

Horeca Algemeen
Wat zorgt voor die heerlijke smaak aan de bitterballen, kip, schnitzels, loempiaatjes en friet bij Van der Valk Amstel Amsterdam? De Natura Classic frituurolie van Royal Smilde Natura waarin Executive Chef Yuri Hovius en zijn team altijd frituren. ‘De olie is lang houdbaar en de producten komen eruit met een goede smaak en een mooie, goudbruine kleur.’
Een- tot tweemaal per week komt een medewerker van Royal Smilde Natura bij het hotel langs. Yuri: ‘Hij checkt of en hoeveel nieuwe olie we nodig hebben, vult de rolcontainers van 190 liter met nieuwe frituurolie en neemt de gebruikte olie mee. Het is top geregeld zo, want wij hebben er geen omkijken naar en zitten nooit zonder frituurolie.’ Het restaurant ontvangt gemiddeld 600 gasten per week. Dat is exclusief banqueting en bar. 
De goede smaak komt volgens Yuri door het uitgekiende mengsel van zonnebloem-, palm-, soja- en raapzaadolie. ‘Dit zorgt ook voor die lange houdbaarheid. In keukens waar ik voorheen werkte, werd de frituurolie vaak binnen een dag al zwart. Met de frituurolie van Natura heb ik dat nog nooit meegemaakt.’ 
De verschillende frituuuroliën van Natura hebben het label Verantwoord Frituren en gebruikte olie wordt verwerkt tot biodiesel. Yuri: ‘Dat is beter voor de natuur en voor onze gezondheid. Ik vind dat je hier als horecabedrijf in mee moet.’ 
Tekst: Sara Terburg
Royal Smilde Natura levert frituurolie aan verschillende soorten horeca, aan viskramen, oliebollenbakkers en andere frituurders in verpakkingen van 15 tot 1000 liter. 
Meer weten? www.smildenatura.nl