Afbeelding

Hotel Pincoffs winnaar ‘Hotel Website of the Year’ 2023

Horeca Algemeen

Tijdens de Independent Hotel Show, een vakbeurs voor hotels die deze week plaatsvond in de RAI, is Hotel Pincoffs uit Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de Hotel Website of the Year verkiezing 2023. Onder toeziend oog van honderden hoteliers nam Edwin van der Meijde, eigenaar van Hotel Pincoffs de prijs in ontvangst.

Verkiezing Aan de tweede editie van deze verkiezing deden 50 hotels mee uit Nederland, Curaçao en Bonaire mee. De wedstrijd bestond uit een publieksronde waarin er gestemd kon worden op de mooiste en meest gebruiksvriendelijke hotelwebsite. De zes hotels met de meeste stemmen gingen door naar de juryronde, waarin de hotelwebsites op verschillende criteria beoordeeld werden door een professionele vakjury. ‘Naast het creëren van bewustwording voor direct boeken, waarmee hotels enorme kostenbesparingen kunnen realiseren vanwege de hoge commissiekosten, heeft deze verkiezing ook als doelstelling om de ‘best practices’ op het gebied van hotelwebsites in kaart te brengen en hier als branche van te leren,’ aldus Erik Baumann, Directeur van Hoteliers.com, een aanbieder van hotelwebsites en commissievrije boeking software en organisator van de verkiezing.

Juryrapport De vakjury had lovende woorden voor de winnende hotelwebsite in het juryrapport. ‘De warme, persoonlijke sfeer die het hotel wil uitstralen is perfect vertaald naar de website. Aan alles kun je zien dat er veel tijd, energie en liefde in is gestoken: van de schitterende fotografie tot en met de gebruiksvriendelijke lay-out en de copy - die is toegankelijk, gastvrij en warm, en duidelijk met vakmanschap geschreven,’ aldus Ravianne van Vliet, voorzitter van de jury van de verkiezing. De eigenaar van Hotel Pincoffs, Edwin van der Meijde was zeer verheugd en nam de award met veel plezier in ontvangst. ‘Onze website is de spiegel van de ziel van ons boutiquehotel. Kleinschalig, persoonlijk, historisch, duurzaam en waarachtig. Wij willen de gasten graag verleiden en laten dromen. En bij aankomst hun verwachtingen overtreffen. De website is ons wapen in een competitieve markt.’

Runner-up De tweede plaats ging ook naar Rotterdam, deze is gewonnen door Le Marin Boutique Hotels, met name het gebruiksgemak van deze website sprak de jury aan. De hotelwebsite van Landgoed Lauswolt eindigde op de derde plek. Hier scoorde het boekingsgemak goed en wat ook opviel tijdens de beoordeling van de business case van dit hotel is het ongekend hoge percentage aan directe boekingen dat ze zonder tussenkomst van commissiepartijen weten binnen te halen. ‘Hiermee is Landgoed Lauswolt een voorbeeld voor de markt,’ volgens de vakjury.

Bekijk de websites van de winnaars Eerste plaats, Hotel Pincoffs: https://www.hotelpincoffs.nl/ Tweede plaats, Le Marin Boutique Hotels: https://www.lemarinhotels.com/ Derde plaats, Landgoed Lauswolt: https://www.lauswolt.nl/