|
| |

Nieuw op de Nederlandse markt: Santa Ana Gin

Horeca Algemeen
Het Filipijnse merk Santa Ana Gin is vanaf nu verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De naam en het design van de fles zijn een eerbetoon aan het Santa Ana Cabaret uit de jaren twintig. Deze spirit is gemaakt van Filipijnse plantaardige ingrediënten, en is geschikt om puur te drinken en voor gebruik in cocktails.
Art Deco-design De naam Santa Ana en het design van de fles herinneren aan de danszalen van Manila uit 1920, met name het legendarische Santa AnaCabaret, ooit het grootste ter wereld. Te midden van de pracht van de Filipijnse Art Deco-beweging, was het Santa Ana Cabaret een muzikale speeltuin voor de rich and famous van de stad. Santa Ana brengt de weelde en het optimisme van de iconische roaring 20’s terug naar de 21e eeuw.
Plantaardige Filipijnse ingrediënten Santa Ana Gin is een transparante gin. Het wordt gemaakt met Filipijnse plantaardige ingrediënten via distillatie onder gedeeltelijke vacuüm. Deze techniek maakt het mogelijk om een concentratie van botanische aroma’s te extraheren. Het gaat om typische Filipijnse aroma’s: Ylang-Ylang en Alpinia. Deze aroma’s zorgen voor delicate bloemige prominente noten, met daarnaast Calamansi en Dalandan voor een zacht en tropisch citruseffect. De gin is geschikt om puur te drinken, maar ook voor gebruik in cocktails.
Verkrijgbaarheid Santa Ana Gin Santa Ana Gin wordt exclusief geïmporteerd door André Kerstens te Den Haag. Het product is vanaf nu verkrijgbaar in horeca en de lokale slijter. Consumentenadviesprijs: €36,99.
|