Afbeelding

Café Mozaïek lanceert nieuw foodconcept en menukaart

café
Café Mozaïek is samen met het theater, Podium Mozaïek, gevestigd in Amsterdam-West en telt 60 zitplaatsen binnen en 70 zitplaatsen buiten op het grootste terras van Bos & Lommer. Deze culturele hub is alle dagen van de week geopend tussen 11.00 uur en 00.00 uur voor brunches, lunches en (late night) dinners. Op het Mediterraans geïnspireerde menu staan grotendeels plantaardige gerechten die dagelijks vers bereid worden met zoveel mogelijk lokale producten. Het keukenteam wordt geleid door chef Alex Filippopolitis, eerder werkzaam voor onder andere Kanteen25.
De keuken van Café Mozaïek
Café Mozaïek gelooft in een gezond en uitgebalanceerd menu. Geïnspireerd op de mediterrane keuken, werkt chef Alex Filippopolitis creatieve recepten uit. De seizoensgerechten worden dagelijks vers in huis bereid. 80% van de gerechten is gemaakt met plantaardige ingrediënten en hierdoor is het menu niet alleen interessant voor vis –en vleesliefhebbers, maar ook voor de veganist, vegetariër en flexitariër.
Het keukenteam onderhoudt nauwe contacten met lokale producenten en leveranciers en is zich bewust van de voedselketen en herkomst van de ingrediënten die worden verwerkt in de gerechten.
Food sharing
Het nieuwe foodconcept is mede tot stand gekomen met behulp van sterrenchef-duo Noah Tucker en Tony Joseph, bekend van het televisieprogramma High Cuisine en ook bekend van o.a. restaurants Staring at Jacobs en Yerba. Samen met chef Alex Filippopolitis is er gekozen voor een menukaart waarbij alle gerechten de hele dag door te bestellen zijn. Gasten kunnen de gerechten naar eigen wens combineren of delen als ontbijt, lunch en (late night) dinner. Denk aan de geroosterde bloemkool met olijven, oregano tapenade en gepekelde rode ui als lunchcombinatie met zuurdesem brood en gekruide extra virgin olijfolie. En de kip à la plancha met ingelegde citroen en gegrilde olijven als diner naast de gefrituurde aubergine met granaatappel, harissa, koriander en yoghurt. Café Mozaïek werkt samen met o.a. Brouwerij ‘t IJ en heeft voor de bierliefhebbers een gevarïeerde bierkaart met zowel speciaal biertjes als echte klassiekers.
De Wereld in het klein
Midden in Amsterdam-West ervaar je de wereld in het klein. Tussen de hijabs en hoodies, kakelbonte schoolklassen en hippe sportsokken in Bos & Lommer vind je Café Mozaïek. Samen met het theater is Café Mozaïek gehuisvest in de voormalige Pniëlkerk, een schitterend, karakteristiek en monumentaal pand op de kruising van de Bos & Lommerweg en de Admiraal de Ruijterweg.
Directeur van Podium Mozaïek, Zafer Yurdakul: “Al 15 jaar is Podium Mozaïek de ontmoetingsplek waar mensen komen luisteren naar de verhalen van nu. Waar we ons oordeel uitstellen. Momenten van herkenning meemaken, nét als je het niet verwacht.”
Met een brede eigen programmering en als festivallocatie voor o.a. IDFA en het Grachtenfestival is Mozaïek de uitvalbasis voor creatieven, liefhebbers van muziek, theater, film, dans en comedy.
Naast café en theater is Mozaïek ook beschikbaar om te huren voor vergaderingen, TV opnames, feesten, private dinings, borrels en evenementen.
Grand opening
De nieuwe kaart wordt gelanceerd tijdens de feestelijke opening op woensdag 1 september. Na de opening volgt een openingsmaand voor foodies, buurtbewoners en theaterliefhebbers, deze zal duren tot en met 30 september.
Contact & info
Bos & Lommerweg 191, 1055DT Amsterdam
www.podiummozaiek.nl/cafe
Instagram: @cafemozaiek
Facebook: @cafemozaiek
Café Mozaïek is geopend van maandag t/m zondag van 11.00 uur tot 00.00 uur. Reserveren kan via deze link. Of telefonisch via: 020 5800 383.