||
|| ||

De eiwittransitie komt tot leven bij Olijck Foods

Horeca Algemeen

“Minder vlees en meer plantaardig gaan eten is een heel goed idee”, aldus Remko Hol, oprichter van Olijck Foods. Beter voor het klimaat of beter voor de gezondheid zijn veel gehoorde argumenten voor deze transitie. “Helemaal waar maar zoals bij iedere transitie, zal dit geleidelijk verlopen”, volgens Remko Hol, “waarbij smaak en hiermee klanten verwonderen de sleutel is voor deze succesvolle transitie.”

Neem het label Charcuterie, gedroogde worsten, ambachtelijk bereid, zonder kunstmatige E-nummers en gemaakt met verantwoord gehouden varkens. Kortom een kwalitatief hoogwaardig product dat bewust consumeren van vlees mogelijk maakt. De verwondering wordt bereikt door het Food Pairing concept. Alle worsten zijn gemarineerd met een bepaalde drank, dit geeft bijzondere smaken en de mogelijkheid om combinaties te maken met drank in het glas en drank in de worst.

Vleesvervanger of vleesopvolger? Bij het label Meat-You-Halfway worden producten aangeboden zoals burgers, hotdogs en (rook)worsten die maar maximaal 50% vlees mogen bevatten, vaak nog minder. Het restant is plantaardig. “Dit hybride concept is eigenlijk een echte vleesvervanger”, volgens Remko, “hierbij wordt namelijk echt een deel vlees vervangen voor groente. Het probleem met de huidige generatie vleesvervangers (100% plantaardig) is dat ze verkeerd gepositioneerd zijn. Vegetariërs en veganisten zijn niet op zoek naar vleesvervangers want zij willen niks met vlees te maken hebben. Aan de andere kant van het spectrum zitten carnivoren en flexitariers, vooral de laatste groep staat wel open voor vleesvervangers maar door de verkeerde positionering gaat het vaak nog mis. De flexitarier vergelijkt deze producten namelijk 1-op-1 met vleesproducten en die toetsing kunnen vleesvervangers nog niet doorstaan.” 

Voor klanten die aan het einde van de transitie zitten en graag vegan willen eten heeft Olijck het label Sea Veggies. Bij deze producten zoals o.a. burgers, nuggets, vissticks, bitterbalen en kroketten speelt zeewier een belangrijke rol. Het mooie van zeewier is dat het vol met eiwitten, vezels, mineralen en eiwitten zit. Ook in termen van smaak is zeewier echt veelbelovend. In Nederland alleen zijn al 350 verschillende typen zeewier (wereldwijd 15.000) met allemaal hun eigen smaken. Olijck durft wel te stellen dat deze producten een aparte smaakcategorie innemen en term vleesopvolger hier veel meer op zijn plaats is dan vleesvervanger. Als laatste is zeewier ook nog een beter voor het klimaat want het gebruikt geen landbouwgrond, zoutwater ipv zoetwater en vangt CO2 op. Kortom dubbel zo goed voor de wereld.

Proeven is geloven, neem contact met ons op voor een proeverij op www.olijckfoods.com

Pieter goedkoopweg 16, 2031 EL Haarlem T 06 - 28 22 10 66 info@olijckfoods.com    www.olijckfoods.com

||
||