L1NDA flexwerkers krijgen hun loon op dezelfde dag via Wagestream

Horeca Algemeen
Amsterdam, 16 juli 2020 - De toonaangevende aanbieder van personeelsplanningen en uitzendbureau voor horecabedrijven L1NDA kondigt een samenwerking aan met Wagestream, een Brits softwarebedrijf die de koppelingen van de salaris- en bankgegevens tussen werkgevers en werknemers verzorgt.
De samenwerking zal zorgen voor een revolutie in de wijze waarop uitzendkrachten betaald worden en met hun financiële middelen omgaan. De samenwerking biedt horeca uitzendkrachten de mogelijkheid om op elk moment een percentage van hun verdiende loon op te nemen én uit te geven.
Meer financiële slagkracht
L1NDA ontwikkelt al 12 jaar planningen voor de horeca. Circa 70.000 werknemers van de 3.000 klanten werken dagelijks met de Planner app om hun werkschema’s te raadplegen. Door samen te werken met Wagestream kan L1NDA de financiële slagkracht van de duizenden flexwerkers van het uitzendbureau L1NDA Connect helpen verbeteren, iets dat cruciaal is in deze periode van onzekerheid.
Wagestream heeft in de UK een bewezen staat van dienst en betreedt samen met L1NDA nu ook de Nederlandse markt. Door personeel direct toegang te geven tot een percentage van hun loon van de reeds gewerkte uren kan L1NDA hun uitzendkrachten een hoger serviceniveau bieden. Bewezen is dat door het aanbieden van het Wagestream-platform het personeelsverloop met 16% vermindert en dat 81% van de medewerkers zich positiever voelt ten opzichte van hun werkgever.
Wim Jansen, CEO van L1NDA vertelt; “Veel flexwerkers hebben hun spaarrekening moeten aanspreken tijdens de pandemie. Doordat wij hen direct toegang geven tot hun verdiende geld, hebben zij geen last meer van het gat tussen salarisbetaling en onverwachte rekeningen of uitgaven waarmee zij nu vaak geconfronteerd worden”.
Meer flexibiliteit
L1NDA wil de beste werkgever zijn van flexibel personeel. Dus geen zzpschijnconstructies, maar een eerlijk contract met alle sociale voorzieningen en veel flexibiliteit. Flexwerkers willen werken waar en wanneer zij willen, liefst ook voor het tarief dat zij wensen. Juist in deze tijd willen zij snel over hun verdiende geld beschikken. Maar liefst driekwart van de door L1NDA recentelijk ondervraagde flexwerkers is afgelopen tijd in de financiële problemen geraakt.
”Ik ben erg enthousiast over de Nederlandse lancering samen met L1NDA Connect”, zegt Ties Roodhardt, Wagestream General Manager Benelux. “Bij L1NDA zagen ze al snel dat door het reduceren van financiële stress bij werknemers met onze oplossing, zowel de werknemer als de werkgever profiteert. Ik kan niet wachten om naar een restaurant te gaan en te worden bediend door een L1NDA Connect flexwerker!”

[caption id=”attachment_211407” align=”alignnone” width=”480”] L1NDA flexwerkers krijgen hun loon op dezelfde dag[/caption]
Direct Uitbetaald
L1NDA verwacht dat circa 30 procent van de flexwerkers zich direct voor de service zal inschrijven. Eerder onderzoek wees uit dat 72% van de flexwerkers gebruik wenst te maken van de service. Voor een vast bedrag van € 2,50 kunnen zij tot 40% van hun geld direct ontvangen, de rest volgt binnen een week. Flexwerkers die zijn ingeschreven bij L1NDA Connect kunnen in de juridische sectie van hun persoonlijke profiel een uitbetaalwijze kiezen die het beste bij hen past en deze op elk moment aanpassen.
gratis uitproberen? kijk op de website van Linda