Kom de feestdagen zonder stress door met Chabber

Catering

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent naast veel gezelligheid ook een enorme drukte in de horeca. Grote, uitbundige kerst- en nieuwjaarsdiners geven restaurants en hotels de mogelijkheid om alles uit de kast te trekken en hun gasten de ultieme beleving te bieden. Naast de grotere drukte door deze geplande speciale gelegenheden zijn mensen ook gegrepen door de sfeer van de feestdagen en de wens naar gezelligheid en kiezen er dan ook snel voor om samen ergens te genieten van lekker eten en goede service. Hoewel het dus behoorlijk druk kan worden in deze periode, zijn werknemers ook eerder geneigd om op vakantie te gaan of de tijd met familie en vrienden door te brengen. Chabber, een platform dat professionele freelancers met ondernemers in de horeca verbindt, kan een uitkomst bieden voor het tijdelijke personeelstekort dat er bij menig etablissement zal optreden.
Het is irreëel om te denken dat meer vaste werknemers in dienst nemen een oplossing is die voor ondernemer of werknemer veel toekomstperspectief biedt. Na de feestdagen volgt normaliter één van de rustigste periodes en extra personeel in dienst hebben in januari en februari gaat gepaard met hogere kosten en het lage aantal beschikbare uren schrikt mogelijke sollicitanten af. Daarbij komt dat de drukte van de feestdagen en het bijkomstige personeelstekort het heel moeilijk maakt om überhaupt nieuwe werknemers te vinden. Chabber is een platform gevuld met stressbestendige koks, hardlopende serveerders en artistieke barista’s, kortom echte professionals die jouw bedrijf maar al te graag uit de brand komen helpen. Een van de belangrijkste beginselen van Chabber is dat de werknemer gelukkig moet zijn; doordat freelancers bij het bedrijf zelf hun uren kunnen bepalen, zijn zij scherp en gemotiveerd als zij moeten werken en kunnen zij hun werkrooster om hun familiediners heen plannen in plaats van andersom.
Inschrijven en het plaatsen van shifts op het platform is compleet gratis, er wordt pas betaald op het moment dat een freelancer voor een shift aangenomen is. Iedere freelancer heeft een profiel waarop zichtbaar is hoeveel werkervaring hij of zij heeft en hoe andere ondernemers de freelancer hebben beoordeeld. Zo wordt er altijd iemand gevonden die past bij het werk dat gedaan moet worden. Daarnaast staat het support team van Chabber altijd klaar om iedereen met het proces te helpen of vragen te beantwoorden.