||
|| ||

Nederlandse biologische sojabonen voor uw restaurant

Horeca Algemeen

In 2022 is ons (Evert Jan Daling en Bas Daling) bedrijf NL Soja gestart met de teelt en directe verkoop van Nederlandse biologische sojabonen. NL Soja BV levert aan consumenten, (land-)winkels en restaurants.

Consumenten worden bewuster van de dagelijkse voedingskeuze, thuis maar zeker ook onderweg. Steeds vaker wordt er gekozen voor de betere keuze ten opzichte van het gangbare ‘fastfood’:


  • plantaardig in plaats van (alleen) vlees;
  • producten welke duurzamer zijn voor mens (o.a. geen landroof) en planeet (o.a. geen bomenkap);
  • lokaal geproduceerde producten (minimaliseren van de voedselkilometers);
  • gezond passend in de dagelijkse schijf van vijf;

NL Soja combineert het allemaal; sojabonen geproduceerd in Nederland, biologische teelt, niet genetisch gemanipuleerd uitgangsmateriaal.

Soja is eiwitrijk en voorziet in de essentiële aminozuren in onze dagelijkse voeding. Door de voldoende aanwezigheid van alle negen essentiële aminozuren en de zeer hoge verteerbaarheid (>90%), is de eiwitkwaliteit van soja vergelijkbaar met dierlijke eiwitten. Van alle plantaardige eiwitten hebben soja-eiwitten de hoogste biologische waarde, vergelijkbaar met de kwaliteit van melkeiwitten. Sojabonen scoren daarmee beduidend beter dan (kikker-) erwten, kidneybonen en andere bonen, maar ook beter dan bijvoorbeeld haver of amandel. Soja is rijk aan onverzadigd vet, vezels, calcium, ijzer, vitamine B1.

De gedroogde sojabonen van NL Soja zijn te verwerken in groenteschotels, salades, curries, (pasta-)sauzen, humus en zoveel meer. Daarnaast worden ze verwerkt in homemade tofu, tempeh, sojamelk en - yoghurt. Door te kiezen voor de sojabonen van NL Soja draagt u bij aan het serveren en eten van een gezonde, duurzame en (h)eerlijke maaltijd.

In oktober is de webshop (www.NL-soja.nl/gezond-eten) opengesteld en kunnen consumenten direct de gedroogde sojabonen bestellen. Sinds begin november staat NL Soja wekelijks op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam.

Daarnaast zijn de afgelopen weken afspraken gemaakt met de eerste (land-)winkels. Het eerste restaurant heeft zich gemeld, om te kijken of eigengemaakte verse sojamelk straks aan tafel geserveerd kan gaan worden.

Langzaam maar zeker is het aantal verkooppunten voor de biologische sojabonen van NL Soja zich aan het uitbreiden.

Ook verkopen, serveren en eten zonder bijsmaak? Neem een kijkje op de website en neem contact met ons op voor een passende aanbieding.

||
||