Amsterdam, maandag 8 juni– Diageo ondersteunt opnieuw de horeca in Nederland nu ze onder strikte voorwaarden weer open mag. Dat kondigt de wereldleider op het gebied van alcoholische dranken vandaag aan. De producent van onder meer Johnnie Walker heeft een ‘Welcome Back Kit’ ontwikkeld voor de horeca en start bovendien een samenwerking met zes bekende bars uit Amsterdam.

  • Liefst 1.000 bartenders in Nederland en België maakten gebruik van de €500.000 die Diageo beschikbaar stelde via haar Johnnie Walker Pledge bij het uitbreken van de corona crisis.
  • Nu lanceert Diageo haar ‘Welcome Back Kit’ om horecaondernemingen verder te helpen bij en na de heropening.
  • Johnnie Walker steunt bovendien ook het ‘Striding Can Highballs’- initiatief van Duke Of Tokyo – project om horeca een boost te geven bij de heropstart en voedselbanken te ondersteunen.

Voor Diageo is het belangrijk om het horecapersoneel te blijven steunen. Dankzij de Johnnie Walker Pledge hielpen ze duizend bartenders in België en Nederland. De drankenproducent doneerde 500.000 euro om de bartendercommunity een steuntje in de rug te geven tijdens de sluiting van de horeca en zorgde ook voor gratis toegang tot de onlinecursussen van de Diageo Bar Academy.

Welcome Back Kit
Met de ‘Welcome Back kit’ volgen nu een reeks nieuwe initiatieven. Robert-Jan Werkhoven, Diageo’s Director of on-trade business in Northern Europe, vertelt: “Het is nu, meer dan ooit, van enorm belang om de sector te helpen die al jarenlang samen met ons is. Daarom blijven we de Hospitality verder ondersteunen, ook tijdens de heropstartfase door nu onze welcome back-kit beschikbaar te stellen: we laten de horeca en andere ondernemingen gebruik maken van menu’s die ondersteund worden met QR-codes, bieden gratis mixers aan en een online re-opening post”.

Samenwerking met Amsterdamse bars
Diageo gaat tenslotte ook een samenwerking aan met zes bekende cocktailbars in Amsterdam. “Striding Can Highballs” is een lokaal initiatief om de bars en de voedselbanken te ondersteunen.  Deze nieuwe six-pack bevat zes bewerkingen op de klassieke High Ball, gemaakt met Johnnie Walker, en per sixpack gaat €3,- naar de voedselbank.  Eén van de bars uit die samenwerking is de Duke of Tokyo van Ben Warren.

“In deze uitdagende tijden voor de drankenhandel willen we zo innovatief en positief mogelijk zijn. Striding Can Highballs is slechts één van die innovaties, waarmee we iets leuks, spannends en unieks voor onze gasten hopen te creëren. Daarnaast willen ook iets terug geven aan onze gemeenschap en nodigen daarom andere barmannen en bars uit om mee te doen aan het project en het initiatief met hun gasten te delen.. Wij hebben al volop gebruik kunnen maken van Diageo’s initiatieven. Niet alleen hebben een aantal van onze barmannen steun gekregen van de Johnnie Walker Pledge, die door hen zeer werd gewaardeerd, maar we hebben ook de Welcome Back Kit ontvangen die ons helpt bij onze heropening. Dat ze daarnaast ook ons Striding Can  Highballs initiatief steunen, is erg fijn geweest tijdens deze moeilijke periode”, aldus Ben Warren mede-eigeaar van de Duke Of Tokyo.