ReFood zorgt voor 100% circulaire verwerking van niet meer consumeerbare levensmiddelen

Hotel
Voedselverspilling tegengaan is de beste optie voor afvalvermindering in dit bereik. Maar we weten allemaal dat er bij het produceren of bereiden van o.a. maaltijden reststromen ontstaan die niet meer gegeten worden. Hiervoor is dan de beste optie om dit gescheiden uit het restafval voor verbranding apart in te zamelen voor duurzamere doeleinden. Daar waar het vroegen voor de dieren werd gebruikt wordt het nu als energie en meststof voor landerijen opgewaardeerd.
Om hiertoe te komen is de samenstelling van de in te zamelen restproduct en de wijze van transport in een regelmatige frequentie van essentieel belang. Dat bedrijven niet voor ons hoeven te produceren staat buiten kijf… goede kwaliteit in niet meer voor menselijke consumptie geschikte producten is van belang om er nog energie uit te halen door vergisting. Het residu, ook wel digestaat genoemd, is vanwege onze specialistische en uitgebreide opwaardering van het product in de verwerking rechtstreeks meststof voor landerijen. Welke in een steeds betere oplage als alternatief voor de dierlijke mest wordt ingezet.
Hoe dit proces gaat? Vergelijk het met het in de zon zetten van een pan erwtensoep – dit gaat naar verloop van tijd gisten, de gassen ontsnappen (deze worden dan opgevangen en in energie en warmte omgezet) waarna er een ingedikte compositie overblijft. Deze compositie is uiteraard tot in de kleinste details gehygiëniseerd (vrijgemaakt van voor menselijke gezondheid schadelijke dierlijke bacteriën)
Actief in het hele Noorden, Oosten en gedeeltelijk Midden & Zuid Nederland kunnen we u van dienst zijn. Neem contact met ons op via onderstaand emailadres: info-nederland@refood.nl en ontvang een vrijblijvende offerte