|
| gedroogdfruit-gerecht-horeca|

Geweld gedroogd fruit beter dan vers?

Restaurant
We zitten midden in de lente. De start van maanden met heerlijk vers fruit. Ideaal voor chef-koks en cateraars. Toch kiezen zij ook in deze maanden in de praktijk vaak voor gedroogd fruit. Waarom maken zij die keuze?
 Het lastige van vers fruit is natuurlijk de houdbaarheid en de grote kans op derving. Maar als je kiest voor gedroogd fruit, doe je wel een stap terug in kwaliteit van smaak en textuur. Gedroogd fruit is vaak hard, taai en de smaak minder intens.
Hans Apontoweil,  eigenaar van Fris Gedroogd Fruit, bedacht dat t toch anders zou moeten kunnen. Hij vond een ambachtelijk bedrijf in Zuid-west Frankrijk dat o.a. (biologische) gedroogde hele cranberries, abrikozen, mini vijgen, Franse Agen pruimen met een vochtigheidsgraad van 20%, heel langzaam omtovert naar geweld gedroogd fruit met een vochtigheidsgraad van 35 à 40 procent. Daardoor heb je veel meer het gevoel dat je qua textuur en smaak, vers fruit eet. Terwijl de goede eigenschappen van gedroogd fruit, de mineralen en vezels, blijven bestaan. Geweld gedroogd fruit is, door de pasteurisatie, minimaal 8 maanden houdbaar. Zelf wellen is overbodig en dat scheelt veel tijd! Op naar een ‘geweldige’ zomer! Kijk voor meer informatie op frisgedroogdfruit.nl
 
|