Chef Sander Lof kookt met…

Hotel
Alles wat we bij Hotel Arena doen, draait om bijzondere ontmoetingen. Zo ook tijdens onze evenementen en voor ons nieuwste concept staan de ontmoetingen van onze chef Sander Louwerens, beter bekend als Sander Lof naar zijn voormalige restaurant Lof, geheel centraal. We zoeken de ontmoeting in de vorm van een samenwerking met gast chef-koks die elk op hun eigen manier een binding hebben met de chef van Hotel Arena. 
We trappen af met drie avonden waarop Sander samen met bekenden uit het vak een smaakvol 4-gangen diner gaan klaarmaken. Wij hebben de eer om Alain Caron (Cafe Caron), Merijn van Berlo (Choux) en Leonardo Pacenti (Toscanini) uit te nodigen in de keuken van Hotel Arena Amsterdam.
De eerste avond kon met niemand anders zijn dan met de Franse chef-kok Alain Caron. Je kan hem kennen van zijn familierestaurants Café Caron, Petit Caron en pop-up Grand Caron of televisie programma’s BinnensteBuiten en Masterchef. Voor de ontmoetingen tussen Sander en Alain, gaan we way back. Ruim 35 jaar geleden leerden de twee elkaar kennen en Sander was zelfs te gast bij de allereerste aflevering van BinnensteBuiten, waar ze samen opzoek gingen naar natuurlijke ingrediënten in het Amsterdamse Bos. Noem het toeval of niet, maar Alain is dan ook de eerste gast chef op 12 oktober.
[caption id=”attachment_211768” align=”alignnone” width=”439”] “Ik kook met Sander, omdat hij een natuurmens is en daar houd ik van!” - Alain Caron[/caption]
Aan deze serie Chefs Events kon Merijn van Berlo (Choux) ook niet ontbreken. Als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Choux, weet Merijn mensen te inspireren met zijn creatieve gerechten en natuurwijnen. Precies wat Merijn en Sander gemeen hebben; koken met veel natuurlijke ingrediënten. En zo gek is dat niet, want Merijn is jarengeleden begonnen als kok bij Sander zijn toenmalige restaurant Lof. Na ruim 15 jaar duiken ze weer samen de keuken in om de meest bijzondere gerechten op tafel te zetten.
Voor de derde editie, hebben we niemand minder dan Leonardo Pacenti uitgenodigd, ook wel bekend als de chef-kok van overheerlijke Italiaanse restaurant Toscanini. De plek waar hij ooit begon als bijbaantje en nu chef-kok en mede-eigenaar van is. Sander deelt zijn passie voor koken met ingrediënten uit eigen tuin met Leonardo. Het is dan ook niet gek dat ze elkaar regelmatig tegen kwamen bij Lindenhoff.
Wat kan men verwachten? Gewoon écht goed eten zoals we van de vier chefs gewend zijn. Ieder geven ze er hun eigen draai aan en verrassen zij de gasten met de meest spraakmakende combinaties en gerechten voor een scherpe prijs van €50,- per persoon.
Data evenementen 12 oktober – Chef Sander Lof kookt met Alain Caron 2 november –  Chef Sander Lof kookt met Merijn van Berlo (Choux) 30 november – Chef Sander Lol kookt met Leonardo Pacenti (Toscanini)
Voor meer info zie ook het Facebook-event.
Reserveren voor de avond met Alain Caron? Bestel je ticket(s) hier