EERSTE KOOKBOEK MET COLLAGEEN IN DE HOOFDROL

advertorial

Steeds meer restaurants kiezen voor het werken met verantwoorde producten. Rekening houden met mens, natuur en dierenwelzijn wordt steeds belangrijker. Dit bijzondere kookboek met de titel: ”Wat zie jij er lekker uit!” van auteur Astrid Koole, sluit hierbij aan. Zeker in deze tijd, waar gezondheid nog belangrijk is dan het al was.
Hoewel het kookboek met name gericht is op het stevig maken van de huid (collageen), staat juist ook een gezonde leefstijl en voeding centraal. Blikvangers zijn de 50 recepten voor makkelijk te maken ontbijtjes, lunches, avondmaaltijden en tussendoortjes. Een aantal daarvan komt uit de keuken van chef-koks, onder wie Erik Hermans van De Limonadefabriek in Streefkerk.
Het kookboek van de huidspecialist is het eerste in ons land waarin de focus ligt op collageen, ook wel ‘het gouden eiwit’ genoemd. Maar Astrid Koole schreef méér dan alleen een collageenkookboek. Lezers nemen ook uitvoerig kennis van wetenschappelijke en toegankelijk gepresenteerde kennis over de huid, huidveroudering en leefstijl en voeding.
Chef-kok Fred Zywiecki van Restaurant `t Ouwe Bruggetje in Rotterdam, schreef hierover: “Dit boek bewijst weer eens dat voeding een zeer belangrijke rol speelt in de gezondheid en het geluk van mensen. Toen ik het collageenkookboek in handen kreeg, was ik benieuwd naar de insteek en de manier waarop de auteur haar kennis van de huid en gezondheid zou koppelen aan voeding en recepten. Ik was aangenaam verrast en ik ben na het lezen van dit veelzijdige kookboek weer extra gemotiveerd om leuke en gezonde gerechten te creëren voor zowel in mijn restaurant als privé”.
DNA Interessant is de kennis die gedeeld wordt over specifieke voeding die zelfs je DNA positief kan beïnvloeden. Daarvan vind je ook een recept in het boek: de zogenaamde anti-aging cracker. Origineel en in een handomdraai gemaakt.

Natuurvlees Auteur Astrid Koole besteedt ook aandacht aan het sociaal verbindende aspect van samen koken en eten. Iets wat we in onze moderne maatschappij nog wel eens onderschatten en vergeten. Astrid kiest er in haar boek duidelijk voor om zo min mogelijk vlees te gebruiken in de recepten; dit uit oogpunt van dierenwelzijn en milieu. Zij deelt daarom bijvoorbeeld ook adressen van boerderijen die hun dieren op een natuurlijke wijze houden en waar je het zogenaamde ‘natuurvlees’ kunt bestellen.
De recepten bevatten allen een overzichtelijke ingrediëntenlijst en zijn gemakkelijk in je dagelijkse eetpatroon in te passen. De informatie over specifieke voedingsmiddelen en hun uitwerking op de huid en gezondheid, zijn interessant voor restaurants die hun gasten iets bijzonders voor willen schotelen.
Wilt u als restaurant een leuke actie doen in combinatie met het boek? Benader Astrid Koole gerust voor meer informatie via info@skinrevolution.nl
Verkooppunten “Wat zie jij er lekker uit!” is verkrijgbaar via (online) boekwinkels.