Afbeelding

Food startup Risottini brengt als eerste 100% frituurvrije paneersnack op de markt

Horeca Algemeen

In tegenstelling tot andere airfryer- en ovensnacks, wordt dit nieuwe product niet voorgefrituurd en is daardoor per portie 15 gram minder vet.


Amsterdam, 12 april 2023 - Vandaag lanceert Risottini in Nederland de allereerste frituurvrije paneersnack en daarmee heeft de Amsterdamse startup een primeur. Wat veel mensen niet weten is dat alle paneersnacks die nu in de supermarkt te vinden zijn, worden voorgefrituurd”, aldus Daan Klein (28), co-founder van Risottini. Wij hebben een frituurvrije variant ontwikkeld, die uiterst krokant uit de oven en airfryer komt.”


Risottini, het bedrijf dat aan de horeca en retail risotto-bitterballen levert is hiermee de eerste in Nederland. Zij merkten dat er in de horeca steeds meer vraag is naar snacks die niet uit de frituur komen.  In de supermarkten zijn airfryer- en ovensnacks al bijna tien jaar de standaard. Sinds de lancering van de eerste airfryer- en oven bitterbal is er in de supermarkt nauwelijks meer een diepvriessnack te vinden die uitsluitend in de frituur te bereiden is. Echter worden al die airfryer- en ovensnacks eerst voorgefrituurd, dus gezonder zijn ze niet. Bij het voorfrituren neemt een product namelijk 10% van het totaalgewicht aan vet op,” aldus Klein. Met de lancering van hun frituurvrije variant hoopt Risottini verandering in de markt teweeg te brengen.


Het huidige assortiment van Risottini is te koop bij alle (horeca)groothandels en zo’n 600 restaurants in Nederland. De frituurvrije risotto-bitterballen zijn per direct te verkrijgen voor zowel supermarkten als horeca in de smaken tomaat-mozzarella, truffel-bospaddestoel, en spinazie-gorgonzola. Gemak en gezondheid zijn belangrijke themas voor de consument tegenwoordig. Met dit product biedt Risottini een alternatief voor wanneer mensen gezonder willen snacken en geen zin hebben in een wortel of een stuk selderij.


Kijk voor meer informatie op www.risottini.com/frituurvrij