||
|| ||

De Mariënhof viert 150ste verjaardag Mondriaan met buitengewone, culinaire 5-gangenbeleving

Horeca Algemeen

De Mariënhof organiseert eenmalig een culinaire 5-gangenbeleving als eerbetoon aan kunstenaar Piet Mondriaan. Hét officiële Mondriaandiner zal plaatsvinden op maandagavond 4 juli. Voor de allereerste keer zal er gedineerd worden in de lange gangen van het eeuwenoude Amersfoortse stadsklooster.

Een unieke samenwerking tussen foodartist Jasper Udink ten Cate

Speciaal voor de 150ste verjaardag van Amersfoorts meest bekende kunstenaar daagt de Mariënhof zichzelf uit om – net zoals Mondriaan dat veelal deed - een stapje verder te gaan. Dit doet het voormalig klooster door met lokale leveranciers, bezielde chefs en jonge talenten van over de hele wereld eenmalig een 5-gangenbeleving van het allerhoogste niveau te presenteren. Dit alles in samenwerking met de wereldberoemde foodartist Jasper Udink ten Cate die al menig culinair event heeft verrijkt met zijn creaties. Zo ontving Udink ten Cate kortgeleden nog veel lof tijdens de wereldtentoonstelling in Dubai. Ontmoeting tussen eten en kunst De avond start met een verrassende cocktailontvangst met amuses waar men zich kan verwonderen over van alles wat er om hen heen gebeurt. Zo zullen er niet eerder vertoonde kledingstukken van de Nederlandse couturier Irving Vorster te zien zijn en worden de kleine, kleurrijke amuses op kunstzinnige wijze gepresenteerd. Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof en mede-eigenaar van The Attention Group: ‘Dit wordt echt een avond om nooit te vergeten en onze gasten zullen zonder twijfel diep in hun hart geraakt worden. Mondriaan stond bekend als de kunstenaar die zichzelf steeds opnieuw uitvond. Dat proberen wij met het Mondriaandiner net zo te doen.”
Na de ontvangst zal vanzelfsprekend het diner plaatsvinden. Het is de allereerste keer dat er gegeten gaat worden aan lange tafels in de kloostergangen van de Mariënhof. “Iedereen zal hier omringd zijn door kunst van het Mondriaanhuis én van Special Arts. Speciaal voor de verjaardag van Mondriaan hebben mensen met een handicap zich laten inspireren door acht kunstwerken van Mondriaan. Deze verrassende kunstwerken zijn dus exclusief te zien in de Mariënhof. Het wordt een avond waar kunst en eten elkaar zullen ontmoeten”, vertelt Aalbers. Alle gangen worden geserveerd met bijpassende wijnen. Het voor- en tussengerecht worden begeleid met een speciale, witte Mondriaanwijn. Het hoofdgerecht met een speciale, rode Mondriaanwijn. Na het diner zal het grand dessert inclusief bijpassende dessertwijn op spectaculaire wijze worden onthuld. Dit zal menigeen in een staat van verwondering brengen.
Samenwerking met Jasper Udink ten Cate Om deze avond tot een onvergetelijk succes te maken, werkt de Mariënhof samen met foodartist Jasper Udink ten Cate. Deze wereldberoemde chef laat zich voor deze exclusieve avond inspireren door de vernieuwings- en verbeeldingskracht die Mondriaan zo typeerde.  Udink ten Cate is blij met deze samenwerking: “Het is een eenmalige kans om letterlijk en figuurlijk te ‘proeven’ van Mondriaan en al uw zintuigen te laten prikkelen. Ik voel me vereerd dat ik deze avond mede mag verzorgen,” vertelt de bevlogen kunstenaar-kok.
De speciale ‘Mondriaansamenwerking’ tussen de Mariënhof en Udink ten Cate is eenmalig en exclusief voor maximaal 200 gasten. Twijfel daarom niet te lang. Dit memorabele verjaardagsdiner van Mondriaan vieren we graag met elkaar en kan vanaf nu geboekt worden.

www.marienhof.nl/mondriaandiner

Maandag 4 juli: 18.30 – 22.00 5 gangen inclusief drankjes 95 euro per persoon

||
||