||
|| ||

Salmuera presents: Sins Of Sal

café

In een donkere pijpenla in hartje Amsterdam opent op 19 mei een insane late night latin streetfoodbar: Sins of Sal. Een plek die al je duistere verlangens vervult.

Achter een onopvallende gevel in de Jordaan schuilt een plek waar nachtelijk Amsterdam zich kan laven aan hun duisterste guilty pleasures. Sins of Sal is een zondig steegje waar je geniet van dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Een culinaire kapel, gewijd aan Santa Muerte, aan het donker en de latijns-Amerikaanse nacht. Klein en intiem. Up-scale vuig.

Food Sins of Sal is de nieuwste telg van de gebroeders Uzcudun, bekend van latijns-Amerikaans restaurant en mezcaleria Salmuera. Vincent Uzcudun: “Sins of Sal is geïnspireerd op de legendarische vampierbar boven een oude Azteekse tempel in Mexico in Roberto Rodriguez’ cultfilm From Dusk Till Dawn. Dezelfde combinatie van de antieke wereld en de obscure jaren 80 komen samen in de visuele elementen van Sins, die als een oude cultus wordt aanpast aan de moderne tijd. We hebben een speciaal plekje voor de films van Rodriguez en Tarantino, de soundtracks spelen al jaren op de playlist van Salmuera.”

Bij Sins of Sal eet je in het schemerduister onder rode TL-verlichting Latin American streetfood met een decadente twist. Oesters slurp je met leche de tigre. Je topt er Sal’s prime cuts  stiekem af met met foie gras. Je zet er bruusk je tanden in een zondige tostada met zwezerik, likt schaamteloos de spicy cola-glaze van je vingers. Of deelt de birria taco’s met beenmerg. En voor de grote gulzigen zijn er dirty ribs en torta libre met jus de veau en nachos. Natuurlijk valt er ook voor de vega’s clandestien te snacken, bijvoorbeeld met de Tacos Orellana: chipotle oesterzwammen.

Natuurwijn, (draft) cocktails en slushies De eigenzinnige drankkaart van Sins of Sal is ontwikkeld door Salmuera’s barmanager en beroemd mixologist Martin Eisma samen met Milena Laurenti, barmanager van Sins. Bij Sins of Sal drink je een glas pure natuurwijn of kiest een van de prikkelende ‘draft cocktails; zeven signature cocktails op de tap, ready to serve in een flesje of als slushie. Zoals bijvoorbeeld de Cosmic Colada, een mix tussen een cosmopolitan en een Pina Colada. Met een cranberrycordial, een oleo van citrus, tepache met paarse mais en rum geïnfuseerd met geroosterde kokos. Of verruim je blik met een van de speelse gebottelde sangrias. Sin’s rode Sangria is een twist op Kalimotxo uit Spanje, waar ze rode wijn drinken, gemixt met cola. Daarnaast zijn er altijd vier klassieke cocktails buiten de kaart, zoals een vesper martini met huisgemaakte vermouth en mezcal-olijf.

Interieur Om haar Latijnse wortels eer aan te doen, had Sins of Sal ook een heilige nodig. Waar Salmuera is versierd met traditionele katholieke ornamenten, viel Sins of Sal onder de bescherming van iets anders - Santa Muerte. Dit Mexicaanse cult-icoon, de vrouwelijke godheid en godin van de dood, is volgens het verhaal een gevallen engel die probeert zoveel mogelijk wonderen te verrichten om terug te keren naar de hemel. Ze wordt geassocieerd met geluk en gezondheid, bescherming tegen het kwaad, liefde en voorspoed. Iedereen kan bij haar terecht voor hulp met moeilijkheden zonder oordeel - of het moreel goed of fout is. Je vindt haar heiligdommen in het steegje van Sins.

Van de rode neon armaturen en 80’s volwassen filmposters tot met kaarsen verlichte Santa Muerte - het interieur, de fotografie en de visuele identiteit van Sins zijn gecreëerd en uitgevoerd door interne creative director Silja Summanen, samen met illustrator Elysa McGuire.

Salmuera Sins of Sal is het zondige zusje van latin restaurant en mezcaleria Salmuera aan de Rozengracht. Salmuera is in zeven jaar uitgegroeid tot een leading restaurant in Amsterdam als het gaat om het combineren van culinary heritage met eigentijdse relevantie. Salmuera draait om eigenzinnige Argentijnse en Latin smaken in de oude Bols taverne - een restaurant waar iedereen zich thuis voelt. Opgericht door broers Vincent en Thomas Uzcudun, combineren deze jonge ondernemers hun Nederlandse gevoel voor ondernemerschap en horeca met de warmte, gastvrijheid van hun Argentijnse roots.

Sins of Sal is de plek waar je naartoe gaat voor al je guilty pleasures en cravings, waar je naartoe gaat voor één drankje en uren later pas weer weggaat, of waar je snel even crimineel lekker iets eet voor je op boevenpad gaat. Zondigen was nog nooit zo zalig.

Sins of Sal Opening: 19 Mei 2022 Westerstraat 86 Openingstijden – woensdag t/m zondag van 17:30 tot laat. Insta: @Sinsofsal

||
||