Afbeelding
diageo-alcohol-campagne-horeca

Diageo trapt landelijke drinkiq-campagne af om kennis over alcohol te vergroten

café

LKvV zet schouders onder bewustwordingsactie voor verantwoorde alcoholconsumptie

Het afgelopen jaar hebben de maatregelen om de coronapandemie in te dammen heel wat gevoelens en onzekerheid losgemaakt. Om te voorkomen dat sommige jongeren een uitweg uit die stresserende realiteit zouden zoeken in overmatige alcoholconsumptie, lanceert Diageo samen met de Landelijke Kamer van Verenigingen een nationale DRINKiQ-campagne. Deze campagne richt zich op verantwoorde alcoholconsumptie en wil mensen bewust maken van de gevolgen van overmatig drinken.
Diageo, wereldleider op het gebied van gedestilleerde dranken, kondigt een landelijke campagne aan die inzet op verantwoorde alcoholconsumptie. De DRINKiQ-campagne heeft als doel de kennis omtrent alcohol te verhogen, zodat mensen zich bewust worden van de effecten van overmatig gebruik.
Een mentale pandemie Corona heeft niet enkel een impact op ons fysiek, maar zeker ook op ons mentaal welzijn1. Vooral de voortdurend wijzigende situatie rond het virus, zorgt voor onzekerheid die bij heel wat mensen stressgevoelens losmaakt. Naar aanleiding van onderzoek van EenVandaag wordt er gesproken over een mentale pandemie die op ons afkomt.
Als we kijken naar de bevolking onder de 30 jaar, zien we dat maar liefst 74% van de ondervraagden zegt dat ze last hebben van stress, onzekerheid of vermoeidheid2. Samen met de Landelijke Kamer van Verenigingen, trapte Diageo daarom afgelopen weekend de DRINKiQ-campagne af tijdens het Beleid, Organisatie en Management Congres. Via deze samenwerking wil Diageo studentenverenigingen informele tools bieden om het thema onder de aandacht te brengen bij hun leden. Tijdens het BOM-conrges zetten maar liefst 30 bestuurders hun handtekening om zich tijdens het komende academiejaar actief te willen inzetten voor verantwoorde alcoholconsumptie.
Joëlle Bink, assessor der Landelijke Kamer van Verenigingen: “Als overkoepelende vereniging, voelen we ons uiteraard medeverantwoordelijk voor zowel het fysieke als het mentale welzijn van onze leden. Dankzij onze samenwerking met Diageo, hopen we de leden van onze lidverenigingen meer kennis bij te brengen over het effect van alcoholconsumptie en overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.”
Alcohol om onze stress weg te drinken? Ondanks dat de meeste mensen hun drinkgewoonten tijdens de coronapandemie niet hebben gewijzigd, bestaat de kans dat sommigen willen ontsnappen aan gevoelens van stress en onzekerheid door meer dan normaal te drinken. Daarom lanceert Diageo een nieuwe campagne die inzet op verantwoord alcoholconsumptie.
De nationale campagne zal zich online afspelen op nieuwssites en social media in de vorm van een DRINKiQ-platform en een quiz. Hiermee krijgen mensen op een informele manier de nodige kennis, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken en op een positieve manier van een glaasje kunnen genieten.
Athanasia Kanli, Head of Corporate Relations Benelux bij Diageo: “We voelen dat in deze onzekere tijden een campagne als DRINKiQ ècht nodig is. Op die manier hopen we mensen op een positieve manier van een glaasje te kunnen laten genieten, de kennis over alcohol te vergroten en te sensibiliseren voor gematigde alcoholconsumptie.
1Bron: https://www.plusonline.nl/coronavirus/meerderheid-heeft-psychische-klachten-door-coronacrisis
2Bron: https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meerderheid-heeft-psychische-klachten-door-coronacrisis-vooral-jongeren-ervaren-problemen/