Horeca Expo Gent Dag 1: AND THE WINNERS ARE

café
De 31ste editie van Horeca Expo Gent opende al meteen met een paar knallers van formaat. Benieuwd naar de hoogtepunten? Bekijk snel de compilatie van dag 1.

Innovation Awards

Een professionele vakjury bekroonde de meest innovatieve producten of diensten binnen de sector. Deze exposanten zijn de trotse laureaten van een felbegeerde Innovation Award:
  • Food: Gerijpte ham Menapii - Dierendonck
  • Beverages: Beer Box Frigo - Oud Beersel
  • Technology: Biologische circulaire waterzuivering - Brouwerij La Trappe
  • Kitchen Equipment: TPBtech - Handelmij Vermolen
  • Furniture & Decoration: Hiptray
Kaderend in het thema Taste The Green Future werden ook een aantal Sustainability Awards uitgereikt. Proficiat aan Too Good To Go, Nespresso, Sligro-ISPC, Meiko Belgium & Duni Benelux.
Seppe Nobels van Graanmarkt 13 mag zich dan weer vanaf vandaag de Culinaire Persoonlijkheid van het Jaar noemen.

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

De spanning was vandaag te snijden in de Competition & Demonstration Kitchen waar de tweejaarlijkse Bocuse d’Or wedstrijd werd georganiseerd. De inzet was hoog: wie wordt de chef die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en - bij selectie - op de wereldfinale in Lyon (januari 2021)?
Om 16u30 kwam het verlossende antwoord: proficiat aan Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin!

Morgen op het programma

Een greep uit de vele activiteiten die maandag op de agenda staan:
  • Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux - 10u30 - 18u00, Competition & Demonstration Kitchen.
  • Presentatie Michelin gids België Luxemburg 2020, 12u30, op uitnodiging.
  • Viskok van het Jaar, 15u00 - 18u00, Competition & Demonstration Kitchen
  • Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge, 14u00 - 16u00, Flex ruimtes