THE DON KLOONWEDSTRIJD

café
Bekijk de website van DAVO Bieren
KLOONWEDSTRIJD Tijdens de DAVO kloonwedstrijden geven brouwers hun eigen interpretatie geven op de vraag hoe verschillende DAVO bieren worden gebrouwen. Dit wordt gedaan door een zo goed mogelijk kloonbier te maken waarna deze wordt beoordeeld door onze eigen brouwer. Na een eerste geslaagde Surf Ale kloonwedstrijd gaven wij in november 2018 het startschot voor een tweede kloonwedstrijd waarbij The Don eraan moest geloven.
ST. DMITRI DONSKOJ St. Dmitri Donskoj, ook wel ‘The Don’ genoemd is de Russian Imperial Stout van DAVO. The Don is vernoemd naar een heerser en Prins van Moskou uit Noord-Rusland in de 14e eeuw. Een geducht krijger die het opnam tegen de Tartaren en Mongolen. Naar verluidt zou hij meer dan eens zijn tegenstanders dronken hebben gevoerd alvorens de strijd in te gaan. Een tactiek die ons zeer aanspreekt en waarvoor wij wel een geschikt bier in gedachten hadden: Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoj Sweet Oak Aged Russian Imperial Stout.

DE ONTKNOPING Onlangs zijn alle kloonbieren door onze brouwer en onze vaste biersommelier getest en is er een winnaar naar voren gekomen. Te midden van alle deelnemers van de kloonwedstrijd hoorde Jeroen ter Mate dat zijn bier het meeste lijkt op ‘The Don’. Hiermee wint hij een dag brouwen in de brewpub van DAVO samen met onze brouwer. Wat Jeroen precies wil gaan brouwen weet hij nog niet helemaal zeker, maar iets hoppigs wordt het wel!

Bekijk de website van DAVO Bieren