||
|| ||

Ovum is open! Voor lunch, diner en High Sea

BCBG Magazine
Onlangs opende restaurant Ovum, onderdeel van het binnenkort te openen house of inspiration Nidum in het Arsenaal Grave, haar deuren. Ovum verwelkomt gasten voor koffie met lekkers, borrel met bar bites en uiteraard voor een culinaire beleving - à la carte tot zeven gangenmenu. Onder creatieve leiding van het jonge talent Sebastiaan Follong (o.a. van De Leest***, winnaar NK Jonge Koks 2020) is de kaart van Ovum verrassend, culinair hoogstaand en verfijnd met moderne twists op alltime classics. Van coquille tot kreeft en katsu sundo, steak tartare tot sliptong Hollandaise.
Lunch, diner en High Sea De lunchkaart biedt een selectie verfijnde lunchgerechten van luxe wereldbroodjes, salades en kleine gerechten. Voor de avond komen hier ware klassiekers bij, zoals zeetong à la meunière en tournedos Rossini. Knolselderij (met 53! kruiden) is Follong’s signature dish. Ook echte bourgondiërs kunnen hun hart ophalen met een drie tot zeven gangen keuzemenu, inclusief wijnarrangement. Het Ovum dessert is een ware creatieve uitspatting van het culinaire talent.
Opvallend op de kaart is de High Sea: samen genieten van delicatessen uit de zee. Met gerookte zalm en paling, maar ook Argentijnse garnalen, oesters, scheermessen, kreeft en kokkels.
Nidum Wines Voor de liefhebber biedt Ovum haar gasten de gelegenheid om – buiten de wijnkaart om – kennis te maken met de exclusief geïmporteerde wijnen van Nidum Wines. Bijzondere jaren, gelimiteerde oplages, zeldzame flessen.
Vier het bij Ovum Ook voor trouwerijen, babyshowers, verjaardagsfeesten, private dining en zakelijke events is Ovum the place to be. De karakteristieke uitstraling van het monumentale Arsenaal, de prachtige binnentuin en de intieme kapel vormen het perfecte decor voor memorabele happenings. Vanzelfsprekend culinair tot in de puntjes verzorgd door het capabele team van Ovum.
Over Nidum, opening november 2021 Restaurant Ovum is onderdeel van het nieuwe Nederlandse concept Nidum, Latijn voor ‘nest’. Ondernemende creatives en creatieve ondernemers komen samen op deze bijzondere plek in Grave, een ware broedplaats voor inspiratie. Vormgegeven volgens de visie van Aard Keijser en Lonneke van der Weyden (Keijser&Co), die met Nidum een warm nest creëren waar elke bezoeker zich thuis voelt. Van particulier tot professional. Zie www.nidum.nl.
Openingstijden & adres Restaurant Ovum
Dinsdag tot en met zondag, vanaf 10.00 uur. Reserveringen: 0486-745755 / ovumrestaurant.nl St. Jorisstraat 32 5361 HC Grave
@ovumrestaurant

||
||