Afbeelding

De Librije, over sterwaardige gastbeleving

BCBG Magazine
Jonnie en Thérèse Boer openhartig in Podcast ‘Captalk’. Over topkwaliteit, een schuld van 12 miljoen en gasten in privéjets. Jonnie vertelt openhartig over de hoogtepunten en dieptepunten tijdens 28 jaar De Librije: “Het dieptepunt was onze verbouwing, die 6-en-half miljoen zou kosten. Uiteindelijk kostte het ons 12 miljoen. Het was niet dat we failliet gingen. Alleen is het wel zo dat die 12 miljoen terug moeten verdiend, ongeveer tot aan je 95ste”.
 
Over bijzondere momenten: “Wij hebben voor alle wereldleiders gekookt. Maar we krijgen ook mensen, waarvan hun laatste wens is om bij ons te komen eten. Dat is echt heftig. Een week later krijg je het overlijdenskaartje”.
In de podcast Captalk hebben Jonnie Boer (56) en Thérèse Boer (50) uit de doeken gedaan hoe het stel, ook in corona tijden, hun sterrenzaak De Librije ferm overeind weet te houden.
De eigenaren van het driesterrenrestaurant in Zwolle bespreken in alle eerlijkheid hoe zij omgaan met Corona-stress. Daarnaast gaan zij tijdens de show in op de uitersten zijn van het runnen van een zaak met drie Michelin sterren. En bespreken ze de magische ingrediënten waarmee De Librije een sterwaardige gastbeleving creëert, voor iedere gast weer.
In-room-dining met Librije kwaliteit Het stelt stond recent voor de uitdaging om nieuwe concepten te bedenken gedurende corona. Over het leveren van een Librije-waardige beleving tijdens de horeca-sluiting zegt Thérèse: “We willen gewoon kwaliteit leveren. En daar hebben we nooit concessies aan gedaan, zelfs nu niet met corona. We hebben in-room-dining verzorgd, waarvan we nooit zouden verwachten dat we het zouden doen, maar we hebben toch op onze manier gedaan, met een bepaalde Librije kwaliteit. Dat geeft een kick”.
12 miljoen in de min Jonnie vertelt openhartig over de hoogtepunten en dieptepunten tijdens 28 jaar De Librije: “Het dieptepunt was onze verbouwing, die 6-en-half miljoen zou kosten. Uiteindelijk kostte het ons 12 miljoen. Het was niet dat we failliet gingen. Alleen is het wel zo dat die 12 miljoen terug moeten verdiend, ongeveer tot aan je 95ste”.
Over bijzondere momenten: “Wij hebben voor alle wereldleiders gekookt. Maar we krijgen ook mensen, waarvan hun laatste wens is om bij ons te komen eten. Dat is echt heftig. Een week later krijg je het overlijdenskaartje”.
Nadenken over opvolging Na een kwart eeuw is het een logische vraag. Over stoppen met De Librije kondigt Thérèse aan: “We denken er wel over na, omdat we een dagje ouder worden. We vinden het nog steeds superleuk om te doen, maar wij willen hier niet als twee oudjes rondlopen. Je moet de nieuwe generatie de kans geven om zich te laten zien.”
Gasten met privéjets Over bekende en excentrieke gasten vertelt Jonnie in de podcast: “Dan komen er hier van die Zwitsers in een privéjet. Die gaan zitten en vertellen gelijk: We zijn al bij Noma, ALCHEMIST en Geranium geweest en sluiten hier af. Dank denk ik echt van, Jezus Christus. Maar weet je wat ze op het einde zeiden; jullie hebben de minste tierelantijnen, maar de meeste smaak! Dat is toch mooi”.
30 jaar geleden voor het laatst gekookt Over koken voor elkaar vertelt Jonnie: “Thérèse heeft 30 jaar geleden eens voor mij gekookt. Ik kwam thuis en het hele huis rook naar kip en knoflook. Ik denk hè, nou word ik gek. Ik loop in de keuken en haal de deksel van de pan. Was ze echt letterlijk een kip aan het koken. Een pan, 5 liter water en kip met knoflook.. Dus ik zei: Was is dit? Gaan we soep eten? Zegt ze: nee we gaan die kip eten. Nou die at ik niet op”. Met een brede glimlach: “We hebben onze jas gepakt, zijn naar de Chinees gegaan en ze heeft nooit meer voor mij gekookt!”
Benieuwd naar de gehele podcast? Beluister of kijk deze Captalk dan snel via Spotify of YouTube.