Adya: De zomer in een zakje

café

Vraag aan mensen die net een reis naar een exotische plek achter de rug hebben wat ze er zo bijzonder aan vonden. “Het eten was er lekker ja ... én het fruit! Zo rijk aan smaak! Zo zoet, zo sappig, zo lekker!”
Exotisch fruit meenemen naar huis? Kan niet. Per stuk laten opsturen? Onbegonnen werk. Maar toch kunnen we vandaag wél genieten van die pure, exotische smaken. Als gevriesdroogde variant. Of het lekker is? Neem zelf de proef op de som. Ananas, banaan of mango.
KNAPPERIG. SMAAKVOL. PERFECTE SNACK. ADYA importeert sinds 2017 gevriesdroogd fruit uit India. Het aanbod bestaat vandaag uit ananas, banaan, mango, papaya, jackfruit.
De makkelijk hersluitbare zakjes houden het fruit knapperig en vol smaak. De hapklare stukjes zijn makkelijk te verwerken in ontbijtgranen, yoghurt en zo veel meer. Of waarom niet als snelle, gezonde snack, boordevol vitaminen, zonder additieven? De dagelijkse portie fruit, snoepgewijs binnen handbereik. Begin 2020 breidt het gamma uit: aardbei, framboos en blauwe bes. Waar we met tropisch fruit vitamines, mineralen meegeven, blinkt het rood fruit vooral uit in de hoge anti-oxidantenwaarde. Gevriesdroogd fruit geeft een meerwaarde aan recepten en gerechten.
DUURZAAM, BIOLOGISCH EN SOCIAAL GEËNGAGEERD. “ADYA wil pure, gezonde producten tot bij de mensen brengen,” zegt Karl Vanderplaetse, zaakvoerder van ADYA. “We werken daarvoor samen met coöperatieven en/of sociale ondernemingen. Onze langstlopende, faire samenwerking is met Wayanad Social Service Society in Kerala, India. Zij selecteren, kopen, verzamelen en verwerken rijp geplukte biovruchten volgens de beschikbaarheid per seizoen. Het fruit is voor een groot deel afkomstig uit de ruime Wayanad-regio. De coöperatieve zorgt voor het vriesdrogen zelf. Op die manier vermijden we de export van een zware massa fruit. Het is een mooie, gesloten kringloop: de coöperatieve hergebruikt namelijk water en fruitresten. Wij importeren enkel de lichte essentie van het fruit met volle voedingswaarde.”
meer informatie: www.adya.bio