Purmerend, 3 mei – De delicatesse kroket, van Foie Royale, is vanaf heden bij gerenommeerde groothandels in Nederland en België verkrijgbaar. Een ganzenlever kroket met truffel, zijdezacht van smaak.

In de gastronomie is Foie Royale een bekende merknaam. Chefs zetten producten van dit merk graag op de menukaart, omdat de ganzen- en eenden een beter leven hebben gehad. En bovendien niet zijn volgestopt. De gezonde rode levers zijn de basis van de productlijn van Foie Royale. Een uniek gepatenteerd productieproces zorgt ervoor dat de producten van Foie Royale op microscopisch niveau gelijk zijn aan Foie Gras. Deze gezonde levers worden na de slachting vervet, waardoor er geen dwangvoeding nodig is.

De kroket
Tot vandaag was er nog geen ganzenlever kroket op de markt. Aan de ene kant omdat de combinatie van de receptuur en het bakproces niet eenvoudig is. En aan de andere kant omdat er geen diervriendelijke lever verkrijgbaar was. Enthousiasme, liefde voor het product en doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat alles samenkwam. Met als eindresultaat een mini ganzenlever croquet met truffel van 30 gram.

Het recept
Als basis wordt een krachtige kalfsbouillon gebruikt. De salpicon is met een traditionele roux gemaakt. Aan deze salpicon is maar liefst 18% Foie Royale ganzenlever blokjes, truffel en slagroom toegevoegd. Het krokante broodkruim paneerlaagje zorgt ervoor dat het interieur van de kroket beschermd blijft tijdens het bakken. Dit is belangrijk omdat tijdens het bakproces de ganzenlever smelt.

De smaak
De kroket heeft een zijdezachte smaak van lever in balans met alle ingrediënten. Al gewoonweg heerlijk als luxe bittergarnituur, maar ook verrassend als onderdeel van een gerecht. Foie Royale, de delicatesse kroket.

Zie ook voor meer informatie www.foie-royale.com