||
|| ||

Copenhagen Sparkling Tea

BCBG Magazine

Wat doet een sterrensommelier die maar geen goed ‘NOLO’ (no of low alcohol) alternatief kan vinden voor zijn gasten? De meeste zullen stug verder zoeken of genoegen nemen met minder, maar zo niet Jacob Kocemba. Die gaat gewoon zelf aan de slag! De Deen koos voor thee als basis voor wat ‘s werelds beste mousserende drank zonder alcohol moest worden. Na jaren experimenteren lanceerde hij in 2017 samen met zakenpartner Bo Sten Hansen Copenhagen Sparkling Tea Company. Een compleet nieuwe categorie dranken was geboren.
Biologisch, complex en verfijnd Met exclusieve biologische theee¨n als basis zijn vijf verschillende biologische Sparkling Teas gecree¨erd: de alcoholvrije BLA° en LYSERØD, en RØD, GRØN en VINTER met elk 5% alcohol. Een bijzondere combinatie van Scandinavische innovatie en Aziatische traditie met als resultaat een mousserende drank gebaseerd op thee in plaats van druiven. Iedere cuve´e heeft zijn eigen unieke beleving. En met maximaal 13 verschillende theee¨n in e´e´n fles geeft ieder slokje een breed scala aan smaken, diepte en complexiteit. De verfijnde mousse maakt de smaakbeleving compleet.

Precisie en aandacht Copenhagen Sparkling Teas worden gemaakt van een cuve´e van tot wel 13 theee¨n, die op dezelfde wijze worden geassembleerd als een cuve´e van druiven bij het produceren van een Champagne. Uiterst nauwkeurig worden kleine hoeveelheden Sparkling Tea tegelijk geproduceerd, waarbij aandacht uitgaat naar de theesoorten, de kwaliteit, temperatuur, infusietijd en tijdsintervallen. Aan RØD, GRØN en VINTER wordt een kleine hoeveelheid witte wijn en wat suiker toegevoegd en aan de alcoholvrije BLA° en LYSERØD druivensap. Ook zit er in alle cuve´es een beetje versgeperst citroensap.
NOLO alternatief met champagneuitstraling Sparkling Tea is het bewijs dat dranken zonder of met weinig alcohol wel degelijk lekker, verfijnd, elegant en complex kunnen zijn. Perfect op 5 graden uit een mooi champagneglas tijdens feestelijke momenten of als basis voor gastronomische Sparkling Tea-spijs combinaties. In Nederland zijn de theee¨n te koop bij meerdere wijn- en speciaalzaken en ze staan op de kaart bij een selectie van hotels en restaurants, waaronder de nodige sterrenrestaurants. Voor de horeca en zakelijke markt o.a. verkrijgbaar bij Wijnimport J. Bart en Hanos.
www.sparklingtea.nl

 
||
||