Winnaar Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

Restaurant
True Food Flavours van Dave Hurkmans is met zijn innovatieve product van 100% pure groenten en fruit poeders winnaar geworden van de Amsterdam Food Pitch 2019. Naast deze overall prijs werd er ook een publieksprijs, een duurzaamheidsprijs en een retailprijs uitgereikt. Deze winnende producten liggen binnenkort in de schappen van De Kweker, dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food.
Dave Hurkmans met zijn product True Food Flavours biedt volgens de jury een gat in de markt. Deze poeders, gemaakt van 100% verse groenten en fruit, bieden een gezond en natuurlijk alternatief om basisproducten een bijzondere smaak en/of kleur te geven. “Het is een innovatief product waar je werkelijk alle kanten mee op kunt”, aldus de jury.
Choonk
Doreen Westphal won de duurzaamheidsprijs met haar geredde oesterzwamvoetjes; Choonk. Deze gegrilde stukjes zijn sappig en hebben een natuurlijke bite en zijn beschikbaar in drie verschillende smaken. Uitstekend om te gebruiken in wraps, poké bowls, als topping voor pizza of om te wokken, volgens de jury.
Plant Based Cheese
De publieksprijs ging naar de plantaardig dieet kaas van Brad Vanstone. Brad’s doelstelling was om een product te ontwikkelen dat  niet alleen veganisten aantrekt, maar alle kaasliefhebbers. Volgens de jury is hem dat gelukt.
’t Gebbetje
Lars Meekel wilde de strijd aangaan met het Haagse Hopje, want een Haags snoepje in de Amsterdamse horecagelegenheden kan natuurlijk niet. Het werd het Gebbetje, een product dat niet alleen aantrekkelijk is voor horecagelegenheden, maar ook voor de individuele consument, volgens de jury.
Prijzen
Naast een geldbedrag krijgen alle winnaars een plek in de Kitchen Republic Academy, waar ze worden begeleid bij de ontwikkeling, branding en lancering van hun producten. Ook worden de producten opgenomen in de schappen van De Kweker en wordt Gebbetje via de Bijenkorf verkrijgbaar. Na een intense voorronde met meer dan 75 deelnemers, gingen er uiteindelijk twaalf finalisten door naar de finale.