|
| samuraknives-messenleverancier-horeca|samuraknives2

Koksmes met de looks van een meteoriet

Hotel
De nieuwe Meteora-serie van Samura is een fraai staaltje Japanse messenkunst. De keukenmessen zijn afgewerkt met een robuuste meteorietstructuur en daardoor esthetisch erg bijzonder. Samura-messen staan bekend om hun formidabele snij-eigenschappen en worden speciaal gemaakt voor ervaren, ambitieuze koks. De Meteora-serie bestaat uit vijf messen: een koksmes, vleesmes, office-mes, Nakiri-mes en Santoku-mes. Ga voor meer informatie naar www.samuraknives.nl.
Elk Samura-mes is gemaakt uit één stuk AUS-10 staal dat een ongekende hardheid heeft van 60HRC waardoor je het heel scherp kunt slijpen. De messen worden speciaal onder een hoek van 17 graden convex geslepen, waardoor ze scherper zijn dan de meeste keukenmessen. Omdat het staal zo hard is behoudt het de scherpte ook veel langer. Dankzij de meteorietstructuur heeft het heft ook een uitstekende grip.
Meteora Koksmes Het Meteora Koksmes is het belangrijkste mes in de keuken. Een alleskunner die zowel vlees en groenten als vis, kruiden en fruit snijdt. Adviesprijs € 75.
Meteora Nakiri-mes Het Meteora Nakiri-mes is het bekende Japanse groente-mes voor de kenmerkende op en neer gaande snijbewegingen. Hiermee snijd je groenten perfect julienne, brunoise en chinoise. Adviesprijs € 70.
Meteora Santoku-mes Het Meteora Santoku-mes is het Japanse koksmes waarmee je zo’n beetjes alles kunt snijden. Een perfect alternatief voor het Europese koksmes. Adviesprijs € 75.
Meteora Vleesmes Het Meteora Vleesmes is lang en smal zodat je in grote halen gave plakken rosbief, rollade of andere stukken vlees snijdt. Ook geschikt om vlijmscherp te trancheren na de bereiding. Adviesprijs € 70.
Meteora Officemes Het Meteora Officemes is een allround mes voor allerlei kleine snijtaken in de keuken. Adviesprijs € 60.

Over Samura Samura is een messenfabrikant die het beste uit twee werelden combineert. Met een team van professionals maakt zij hoogwaardige messen voor ervaren, doorgewinterde en ambitieuze koks. 
Samura is van mening dat Japanse messen beter snijden doordat ze in verhouding langer scherp blijven dan Europese messen. Daarentegen zijn Europese messen over het algemeen betrouwbaarder en minder onderhoudsgevoelig. Daarom zijn de messen van Samura gemaakt van het beste Japanse en Zweedse staal, gehard tot 58-61 HRC. De bladen hebben een Japanse vorm en lopen vanaf de rug fijn taps toe, wat ze een fantastisch snijvermogen geeft. Samura-messen worden onder een hoek van 17 graden geslepen, waardoor ze scherper zijn dan de traditionele Japanse messen. Info: www.samuraknives.nl.
|