Opening florentin groningen

café
Binnenkort is Groningen een stoere en eigenzinnige horecazaak rijker. Florentin zal haar deuren openen op 3 september aanstaande. Florentin, alias FLO., zal zich vestigen in de voormalige Oude Gasfabriek. Gelegen in de opkomende, hippe en creatieve wijk het Ebbingekwartier in Groningen.
Het concept is geïnspireerd op de alternatieve en opkomende wijk Florentin, gelegen in Tel Aviv. Een bijzondere smeltkroes van mensen, kleuren, geuren, smaken en culturen. Dit zal zich vertalen naar het eten. De keuken van Tel-Aviv kenmerkt zich door een combinatie van Mediterrane, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken.
De Oude gasfabriek is een prachtig pand met een industrieel karakter, dat vraagt om een uitdagend concept. Gasten komen niet alleen voor een drankje of wat eten, maar ook voor een lekkere sfeer, een mooie ambiance en vooral een ongedwongen service.
“We waren enorm geïnspireerd toen we samen in Tel-Aviv waren. Man, in die stad wordt pas écht gefeest, gedronken en gegeten. Dit móéten we naar Groningen brengen dachten wij. Iedereen die naar FLO. gaat moet in een ongedwongen kunnen eten, drinken en chillen. Uiteraard met een internationaal karakter, met aspecten van de wijk Florentin terugkomend in het concept, het eten en het interieur. FLO. zal zorgen voor genoeg cocktails, bier, wijn en uiteraard goed eten, op elk moment van de dag. Comfort food geïnspireerd op Tel-Aviv, dat gaan we serveren middels kleine gerechten die gedeeld kunnen worden”.
“Onze liefde voor muziek speelt een belangrijke rol in het concept, DJ’s krijgen de ruimte om onze gasten te voorzien van verschillende stijlen muziek; variërend van deep-house, funk, disco, soul en techno. Als je bij ons de zaak verlaat wil je gewoon terugkomen, klaar. Het gaat voor ons om totaal beleving, en dat gaan we brengen in dit fantastische pand”. aldus de nieuwe eigenaren Emile Bos (24) en Tom Bullinga (27).
Beide heren hebben een ruime ervaring op het gebied van de horeca. Emile is verantwoordelijk voor de voorkant en hij heeft zijn ervaring opgedaan bij gerenommeerde zaken zoals The Jane en de Librije. Tom zal verantwoordelijk zijn voor de keuken en heeft zijn kennis en kunde ook opgedaan in prachtige zaken. Hij is net teruggekeerd als souschef van Merlet, verder is Tom werkzaam geweest bij De Vlindertuin en Paviljoen Sterrebos.
“Op 1 augustus krijgen wij de sleutel, maar dan gaan we nog niet direct open. De maand augustus gaan we gebruiken om ons concept te optimaliseren en de laatste puntjes op de i te zetten qua interieur. We hebben we super veel zin in. Dit is uiteindelijk waar je het voor doet, je eigen zaak beginnen waarin alles wat je hebt geleerd en meegekregen kan toepassen. Het is een fantastisch avontuur maar wij zijn ervan overtuigt dat we samen met onze toekomstige gasten Florentin een mooie toevoeging kunnen laten zijn in het horeca-rijke Groningen”.