Restaurant L´invité Amsterdam|Canalview table Restaurant L´invité|Local big game from Amsterdam|
Restaurant L´invité Amsterdam|Canalview table Restaurant L´invité|Local big game from Amsterdam| |||

Na ruim 11 jaar stopt restaurant L’invité

BCBG Magazine

Na ruim 11 jaar stopt restaurant L’invite´ op de Bloemgracht in de Amsterdamse Jordaan. L’invite´ was vooral bekend om zijn duurzame en lokale Nederlandse keuken en het bijzondere terras op de Bloemgracht. Ondernemer, chefkok en gastheer Sico de Moel gaat zich voorbereiden op zijn volgende uitdaging. Op Domein Bergen ontwikkelt hij een gastronomisch voedselbos en ledenwijngaard.
Hoogtepunten
  • In 2012 startte L’invite´ als pop-up restaurant voor een jaar met een bijzondere formule: elke maand een nieuwe chefkok, elke maand een nieuwe mai^tre. Het was een spin-off van L’invite´ Werving & Selectie.
  • Na het eerste jaar besloot Sico de Moel toch het restaurant voort te zetten en kwam er vast team.
  • In 2015 realiseerde L’invite´ voor SAIL Amsterdam het grootste pop-up van Nederland. In 5 dagen tijd kwamen er ruim 3000 gasten lunchen en dineren op de Jan Schaeferbrug.
  • In 2017 volgde nog het pop-up restaurant bij ART Rotterdam in de Van Nelle fabriek.
  • In 2018 en 2019 bereikte L’invite´ de finale voor ‘Duurste Restaurant van Nederland’.
  • In 2021 bracht Sico de Moel het boek “Dagboek van een Restaurateur’ uit met korte luchtige verhalen uit een heerlijk horecaleven.
[caption id=”attachment_215715” align=”alignnone” width=”696”] Canalview table Restaurant L´invité[/caption]

Dutch Cuisine Restaurant L’invite´ maakte vooral naam met de lokale, duurzame keuken: trots op onze Nederlandse boeren, jagers, vissers, wijn- en kaasmakers. L’invite´ zocht de beste producten van eigen bodem. Zeer geliefd waren de cappuccino van Old Amsterdam, het Texels lam, de Zeeuwse scheermessen, het Amsterdams Damhert, Hollands wild en de vergeten oud-Hollandse groenten. Eenvoudige presentaties benadrukten de pure smaakbeleving van de oorspronkelijke producten.

Nederlandse wijnen L’invite´ speelde ook een belangrijke rol in de promotie van Nederlandse wijnen. Van de Achterhoek tot Zeeland, van Friesland tot Zuid-Limburg, overal worden tegenwoordig wijnen van hele goede kwaliteit geproduceerd. De gasten van L’invite´ waarderen dit. Inmiddels komt dan ook zo’n 90 procent van de wijnen die bij L’invite´ worden geschonken van Nederlandse bodem.
[caption id=”attachment_215716” align=”alignnone” width=”696”] Local big game from Amsterdam[/caption]
Restaurateur wordt boer Op 30 km ten Noorden van Amsterdam realiseert duurzaam ondernemer Sico de Moel nu op Domein Bergen een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard.

Met inmiddels ruim 1000 leden, voordat er nog maar een fles wijn gebotteld, is de ledenwijngaard nu al zeer populair. Op Wijndomein Bergen worden nieuwe duurzame druivenrassen aangeplant zoals de Cabernet cortis, Satin noir, Souvignier gris en Calardis blanc. Diederik Beker van Betuws Wijndomein, e´e´n van de huisleveranciers van L’invite´, is ook betrokken als wijnbouwexpert bij Wijndomein Bergen.
Het gastronomische voedselbos is in de opstartfase. Dit is vooral een lange termijn investering. Over een jaar of 5 kunnen we hiervan pas de eerste serieuze opbrengsten verwachten. Hierbij wordt vooral gekeken naar gezonde, bijzondere producten met uitgesproken smaken.
Op termijn hoopt de ondernemer op Domein Bergen eventueel ook weer wat kleinschalige horeca te kunnen realiseren.

Laatste weken L’invite´ is nog geopend tot 26 februari 2023.
Restaurant L´invité Amsterdam|Canalview table Restaurant L´invité|Local big game from Amsterdam|
Restaurant L´invité Amsterdam|Canalview table Restaurant L´invité|Local big game from Amsterdam|
Restaurant L´invité Amsterdam|Canalview table Restaurant L´invité|Local big game from Amsterdam|