Afbeelding

Spectrum en Vuurzee presenteren een met Michelinsterren overladen Kitchen Party

BCBG Magazine

Een kijkje in de keuken was nooit zo spectaculair e´n exclusief tegelijk als de Kitchen Party die wordt georganiseerd door restaurant Spectrum en champagnebier Vuurzee. Op 6 november is de keuken van Spectrum, het twee Michelinsterren restaurant in Waldorf Astoria Amsterdam, het domein van acht chefs en een DJ, die gezamenlijk voor een ‘once in a lifetime’-ervaring zorgen.
Het prikkelen van alle zintuigen, verrassen en het cree¨ren van een onvergetelijke en overweldigende avond is van meet af aan onderdeel geweest van de bedrijfsfilosofie van Spectrum. Op 6 november wordt in samenwerking met Vuurzee een volgende stap genomen als voor een zeer beperkt gezelschap van zo’n 100 gasten een exclusieve Spectrum x Vuurzee Kitchen Party wordt georganiseerd. Niet alleen wordt dit een exclusief kijkje in de keuken, het geeft bezoekers ook de eenmalige gelegenheid om op informele wijze gerechten te proeven die door maar liefst acht Europese chefs – waarvan zeven sterrenchefs – worden bereid.
De keuken van Spectrum wordt geleid door chef-kok Sidney Schutte. Hij heeft voor de Spectrum x Vuurzee Kitchen Party op 6 november een bijzondere groep chefs bijeen weten te brengen. Chefs die hij zelf enorm bewondert e´n die onderling een grote waardering voor elkaar hebben. Dit eenmalige supersterrenteam bestaat naast Sidney Schutte uit Joe Barza (Libanese chef-kok en culinair adviseur), Artur Martinez (AU¨RT, Barcelona*), Roger van Damme (Het Gebaar, Antwerpen*), Henrique Sa´ Pessoa (Alma, Lissabon**), Francois Geurds (FG, Rotterdam**), Jeroen Achtien (Sens, Vitznau**) en Jonnie Boer (De Librije, Zwolle***). Gezamenlijk geven zij een eenmalige en persoonlijke blik achter de schermen in de keuken van Spectrum. Een unieke en exclusieve kans voor liefhebbers om de culinaire ervaring van hun leven te beleven.
Bij zo’n eenmalige gebeurtenis, past een unieke drankpartner en die is gevonden in Vuurzee. Dit in 2018 gei¨ntroduceerde champagnebier is een product van De Goede & De Stoute en is ontwikkeld als een exclusief alternatief voor aan de haute cuisine tafel, die traditioneel wordt gedomineerd door wijnen en gedistilleerd. Vuurzee is daar waar kwaliteit en beleving samenkomen en mensen met passie en toewijding de beste producten gebruiken om de fijnste gerechten en combinaties te cree¨ren. Dat maakt Vuurzee de ideale partner voor de Spectrum x Vuurzee Kitchen Party. Andere bij het evenement betrokken partners zijn: Bourgondisch Lifestyle, Zagt Vlees, Bon Tom, House of Caviar, Pol Roger, Anfors Imperial, Dalmore, de Oesterij, Jamoneria by Rick de Moed en le Nouveau Chef.

Spectrum x Vuurzee Kitchen Party Datum: Zondag 6 november 2022 Locatie: Spectrum, Amsterdam Aanvang: 16:00 uur Tickets: uitverkocht
Chefs: Joe Barza Artur Martinez (*) Roger van Damme (*) Henrique Sa´ Pessoa (**) Francois Geurds (**) Jeroen Achtien (**) Sidney Schutte (**) Jonnie Boer (***)
Over Spectrum: Spectrum, gehuisvest in Waldorf Astoria Amsterdam, is een dynamische, internationale keuken met aandacht voor de Nederlandse ambachtelijke kooktradities geleid door chef-kok Sidney Schutte en restaurantmanager Cas Kratz. Dineren in Spectrum draait om het prikkelen van de zintuigen, verbazing en om het ervaren van een overweldigende avond. www.restaurantspectrum.com/nl/
Over Vuurzee: Het Nederlands Bourgondisch huis De Goede & De Stoute – vernoemd naar levensgenieters en aartsvaders der Lage Landen Filips de Goede & Karel de Stoute – is ontstaan uit de wens om het anders te doen en te denken in nieuwe zinnenprikkelende combinaties. Sinds 2018 brengen zij champagnebier Vuurzee, een waardig alternatief voor (mousserende) wijnen dat zich perfect laat schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse. Tijdens het diner leent Vuurzee zich als volwaardig partner voor de meest uiteenlopende prachtige gerechten. Vuurzee is elegant en prijswinnend. Gecree¨erd voor de echte fijnproever. www.degoedeendestoute.nl/vuurzee