|
| |

Voormalig 3-sterren restaurant De Leest wordt Italian Fine Dining Restaurant AROMA

BCBG Magazine

Topchef Jacob Jan Boerma heeft 3 Michelinsterren zaak De Leest verkocht aan Jan Leune, een Nederlandse ondernemer uit Italie¨. Samen met chef Pasquale Carfora en gastvrouw en wijnkenner Elisa Leune zal Jan Leune een nieuw Italian Fine Dining restaurant openen, genaamd Restaurant AROMA. Boerma zal hier als adviseur voorlopig bij betrokken blijven. Het restaurant denkt in September de deuren te openen.

Onder zijn leiding heeft Jacob Jan Boerma restaurant De Leest, gelegen in het idyllisch dorp Vaassen, tot een exceptioneel hoog niveau weten te brengen. In 2013 werd hij hiervoor beloond met een derde Michelinster. Na bijna 18 jaar is het voor Boerma tijd om zijn vleugels uit te slaan en zijn voormalig 3 sterren restaurant over te doen aan het jonge Italiaanse talent chef Pasquale Carfora. Leune en Carfora willen met De Leest een nieuwe weg inslaan, namelijk: Italian Fine Dining onder de naam ‘’Restaurant AROMA’’.
Leune: ‘Met dit nieuwe concept willen wij onze gasten een creatieve en inspirerende culinaire reis door Italie¨ laten maken. Het worden dan ook geen standaard Italiaanse gerechten, maar wel bereid met de pure technieken uit de Italiaanse keuken. Daarbij zal alleen gebruik gemaakt worden van de beste Italiaanse ingredie¨nten en lokale Nederlandse producten, die we op Italiaanse wijze integreren in onze keuken.’

Harmonie tussen Nederland en Italie¨ Pasquale Carfora, geboren en opgegroeid in de regio Lazio ten zuiden van Rome, voert de keuken aan en zal met Elisa Leune het restaurant gaan leiden. Na onder andere gewerkt te hebben als Chef de Cuisine bij Grand Hotel Krasnapolski, Restaurant Cosa in Baarn en in de keuken te hebben gestaan bij Antica Osteria Nonna Rosa * in Vico Equense (IT) en La Pergola *** (Hilton Waldorf Astoria) in Rome (IT), zal Carfora nu richting geven aan de gerechten bij Restaurant AROMA:

‘Het doel van mijn gerechten is om een harmonie te cree¨ren tussen kwaliteitsproducten uit Italie¨ , die wij veelal rechtstreeks invoeren, e´n seizoen producten uit Nederland. Het resultaat? Verrassende combinaties vol intense smaken en aroma’s. Vandaar ook onze naam!’.

Kwaliteitswijnen Elisa Leune, Jan’s dochter, zal als gastvrouw en wijnspecialist de gasten adviseren uit een brede selectie van Italiaanse kwaliteitswijnen, bewaard in de luxe wijnkelder van het restaurant.

‘Bij goede Italiaanse gerechten horen natuurlijk de beste Italiaanse wijnen. Wij zullen een grote selectie voeren van bekende maar vooral minder bekende kwaliteitswijnen die wij ook grotendeels zelf zullen invoeren. En natuurlijk serveren we ook de heerlijkste Italiaanse likeuren en grappa’s, deels zelf gemaakt door onze eigen chef Pasquale .’

Voortzetten van traditie Pasquale Carfora: ‘Er is geen betere plek om mijn gasten een unieke smaakervaring te presenteren dan Jacob Jan’s voormalige 3 sterren restaurant De Leest. Op deze manier willen we een nieuw hoofdstuk toevoegen aan een plek die een symbool is geworden van de Nederlandse Haute Cuisine !’.
Website restaurant AROMA: www.restaurant-aroma.nl
E-mail: jan@restaurant-aroma.nl


 
 
|