Van Vossen Horeca

“Efficiënter werken en een aantrekkelijker interieur zijn groeiende wensen in alle soorten horeca”, constateert Patricia van Haaren, mede-eigenaar van Van Vossen Horeca in Ossendrecht. “We plaatsen steeds vaker een kookgedeelte in het verlengde van een bakwand. Hiermee speelt de frituurbranche in op de wens van gezinnen. De kids willen friet met een snack, hun ouders een biefstuk of salade in een sfeervolle omgeving.”  

Met een slim ingedeelde keuken en energiezuinige apparatuur besparen ondernemers tijd en geld. “Als je met minder stappen en wisselend personeel meer gerechten kunt uitserveren dan is dat een enorme winst.” 

Elektrisch frituren met hybride bakwand
Van Vossen Horeca is actief in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. “Bewust regionaal. Hierdoor zijn we snel bij onze klanten en kennen we ze goed.” Patricia en haar collega’s combineren jaren ervaring met enthousiasme en kritisch meedenken. “Dus wil iemand over op elektrisch frituren, maar is er daarvoor niet voldoende stroom dan ontwikkelen we een hybride bakwand. In onze regio bakken veel ondernemers friet eerst voor en met bijvoorbeeld een elektrische voorbakketel bespaar je op energie en op tijd. En in veel gevallen kun je er subsidie voor krijgen in de vorm van de Energie-investeringsaftrek.”  

Minder handelingen, minder afwas
Ook makkelijker werken is een veelgehoorde wens. “Als je vaak nieuw personeel in moet werken, wil je dat jouw apparatuur zo eenvoudig mogelijk is. Dat kan onder andere met een vetfiltersysteem wat bedienbaar is via de display in de meterbalk. Elke medewerker kan daar eenvoudig en veilig vet mee filteren.” Ook de Adieu-bakplaat draagt bij aan efficiënt werken. “Je kunt er alles tegelijk op bakken zonder smaakoverdracht. Dit zorgt voor minder handelingen en minder afwas.” Steeds meer cafetaria’s gaan over op een hoogwaardiger interieur. Dus leveren ze bij Van Vossen bakwanden in allerlei kleuren en zelfs met afbeeldingen. “Ook werken we aansluitingen van schermen weg in de bakwand.”

Van Vossen Horeca is QBTEC dealer. QBTEC is een Nederlandse fabrikant van de merken Perfecta, Kiremko, Smitto, Qook! en Adieu. Ook levert Van Vossen maatwerk-RVS, koeling, afzuiginstallaties, vaatwasmachines en onderhoud & service: een compleet pakket voor kookprofessionals dus. 

Meer weten? www.vanvossenhoreca.nl

Tekst: Sara Terburg 

“Als je met minder stappen en wisselend personeel meer gerechten kunt uitserveren dan is dat een enorme winst.”