|
| |

Duurzame frituurolie en snelle service

Horeca Algemeen
“Ik vind dat je als horecaondernemer een steentje moet bijdragen aan een schonere wereld”, vertelt Coen Bleumink – Van der Wekken, samen met zijn partner Jesper Bleumink eigenaar van De Frietbakkerij in Nagele. “Wij doen dat door te frituren met de duurzame olie van Royal Smilde Natura. De gebruikte olie wordt verwerkt tot biodiesel.” Deze ondernemers frituren met de Natura Maître Frituurolie, omdat deze ideaal is voor versgesneden frieten. 
“We openden onze zaak in januari 2022. We noemen onze zaak  een snacktaurant, want we serveren naast verse friet en snacks ook koffie van versgemalen bonen, thee met gebak, salades en burgers. Nagele en omgeving weet ons goed te vinden, daar zijn we erg blij mee en trots op.”  

Advies inrichting De Frietbakkerij Op een horecabeurs liepen Coen en Jasper de stand van Royal Smilde Natura binnen. “We hadden wel horeca-, maar geen frituurervaring en zagen op tegen het sjouwen met 15- of 20-liter verpakkingen frituurolie. Ook de hoeveelheid afval die we daarmee zouden produceren, stond ons tegen. In de stand zagen we een systeem dat ons meteen aansprak; een verrijdbare grootverpakking met 190 liter frituurolie en een pomp om de frituren te vullen.” Het systeem is voor hen ideaal. “We morsen nooit olie en de grootverpakking is erg wendbaar. Tijdens de inrichting van De Frietbakkerij hebben we van Royal Smilde Natura advies gekregen, bijvoorbeeld over hoeveel ruimte we moesten realiseren om makkelijk met de grootverpakking bij de bakwand te kunnen komen.”   
En hoe is de service verder? “Helemaal prima. Om de paar weken wordt de oude olie opgehaald en de tank met verse olie gevuld. En eens per week komt een vaste medewerker van Natura Services langs om de olie te filteren, ook reinigt hij dan de pannen en vult de tank bij. Dat scheelt ons zeker twee uur werk. Als we buiten die afspraken om een probleem of vraag hebben dan staan ze ook direct voor ons klaar.” 
Meer weten? www.smildenatura.nl
|