KleinePorties: Écht gastvrij!

Hotel
Inmiddels meer dan een jaar geleden startte Sandra de Blaeij het initiatief ‘KleinePorties’. Meer dan 1000 restaurants zijn inmiddels door hun gasten aangemeld en op de website www.kleineporties.nl vermeld. Elke week omarmen weer nieuwe restaurants het initiatief en genieten van de voordelen van een uitgebreid profiel op dit nieuwe restaurantplatform.
Over het initiatief: Sandra de Blaeij: “In de zomer van 2018 zijn we begonnen om restaurants die kleinere gerechten serveren beter vindbaar te maken. Behalve ikzelf zijn er immers nog meer dan 5 miljoen kleine eters in Nederland: een groot deel van de kinderen, jongeren en ouderen in Nederland, mensen met een maagverkleining, buikpatiënten, mensen met diabetes en andere aandoeningen. Allemaal willen ze (ook) graag genieten van heerlijk uit eten gaan. Een avond heerlijk genieten met tafelgenoten!”. Sinds we met www.kleineporties.nl en onze social mediakanalen zijn begonnen zijn we stormachtig gegroeid: vanaf de start kregen we veel aandacht en onze fans melden elke week wel weer nieuwe restaurants aan.
KleinePorties is écht gastvrij! Heel veel restaurants serveren ‘normale’ porties. Voor veel mensen is dat te veel en een uitgebreid diner zit er al snel niet meer in. Veel borden gaan halfvol weer terug naar de keuken en de gasten snel weer naar huis. Zo lopen restaurants omzet mis en gasten gaan minder tevreden naar huis. Niet heel gastvrij dus en bovendien: veel eten wordt weggegooid!
Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk heeft haar foodconcept onlangs aangepast: alleen nog maar kleinere gerechten op de kaart! Om voedselverspilling tegen te gaan, maar vooral omdat ze tegemoet willen komen aan de wensen van veel gasten. “Sinds wij ons hebben aangesloten bij KleinePorties zien we een toename van gasten, die juist voor onze kleinere gerechten komen. Alle gasten gaan supertevreden weer de deur uit en daar doen we het voor! Dat is pas ‘écht gastvrij’!” volgens Eric de Vries, eigenaar van de brasserie.
Restaurants vinden met kleine gerechten Sandra benadrukt dat al veel restaurants kleinere gerechten aanbieden: “Het is alleen ontzettend jammer dat die niet goed te vinden zijn!”. En daarvoor zorgt KleinePorties: “Wij zorgen dat restaurants goed vindbaar en zichtbaar zijn voor hun doelgroep. Kleine eters, maar ook gasten die gewoon willen genieten van meerdere kleine gerechten en smaken.”
Elke restauranthouder met kleine gerechten kan zich aanmelden voor de website met de link www.kleineporties.nl/registreren of door het scannen van de QR-code met je smartphone.