Afbeelding

Online trainingen frituurbranche, nu gratis voor leden ProFri

Horeca Algemeen

“Goed opgeleide medewerkers versterken jouw frituurzaak. Ze zijn de kracht van jouw bedrijf. Bovendien is het scholen van medewerkers wettelijk verplicht”, vertelt Frans van Rooij, scheidend directeur van ProFri. “Mede dankzij onze payrollpartners Connexie en Fooks kunnen we het e-learningplatform nu gratis beschikbaar stellen aan onze leden en hun medewerkers.” ProFri is de vereniging voor Professionele Frituurders.

Ondernemers in de frituurbranche moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers hun werkzaamheden naar behoren uit kunnen voeren. Ook geldt sinds 2022 dat werkgevers de kosten hiervan moeten betalen. Dit geldt ook voor studiematerialen, reiskosten en examengelden. En deze noodzakelijke scholing moet plaatsvinden in werktijd. De besparing voor ProFri-leden is flink; de huidige modules kosten 35 euro per medewerker en de uitgebreidere trainingen 70 euro. 

Het Nederlands Frituurcentrum heeft al jaren een digitaal leer- en ontwikkelplatform, dat het ontwikkelde in opdracht van ProFri. 

Iedereen kan de trainingen online volgen op Werkenaankennisenvakmanschap.nl. Tijdens corona stelde ProFri twee jaar lang het leerplatform voor iedereen gratis beschikbaar. Veel medewerkers volgden toen op eigen initiatief een of meerdere modules. De vereniging geeft hier nu een vervolg aan, maar dan nu alleen voor haar leden en hun medewerkers.

Op het leer- en ontwikkelplatform staan de volgende e-learningsmodules:
• Vakantie- en weekendmedewerker
• Aankomend medewerker fastservice
• Basiskennis softijs en milkshakes
• Basiskennis voedselallergenen
• Basiskennis voedselhygiëne voor medewerkers
• Voedselhygiëne voor leidinggevenden

Hoe werkt het?
Ben je lid van ProFri en wil je jouw medewerkers gratis gebruik laten maken van de e-learnings? Pak dan je lidmaatschapsnummer erbij. Dit staat vermeld op de factuur voor de contributie. Je kunt het ook opvragen bij het secretariaat via: info@profri.nl 

Ledennummer = kortingscode 

Het ledennummer fungeert als kortingscode. Van Rooij: “Het zet jouw winkelmandje op nul. In verband met het vastleggen van persoonsgegevens en privacyregels adviseren we om medewerkers zichzelf te laten inschrijven. Direct na de bestelling kan met de module worden begonnen. Wanneer de cursus volledig is afgerond ontvangt de deelnemer digitaal een bewijs van deelname.”

ProFri en het Nederlands Frituurcentrum
De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en het Nederlands Frituurcentrum staan voor kennis en vakmanschap, het bevorderen ervan binnen de branche en het zichtbaar maken ervan aan de consument. Samen bieden ze onder andere een passend aanbod van trainingen en (vak)opleidingen. Het gaat hierbij om zowel klassikale trainingen en (vak)opleidingen, als om cursussen die via een digitaal leer- en ontwikkel platform gevolgd kunnen worden of een combinatie van beiden. Heb je vragen over het ontwikkelen van jouw talent? Scan de QR-code of neem contact op met het Nederlands Frituurcentrum (info@frituurcentrum.nl)