Afbeelding

Restaurant Blue op Urk verwelkomt chef-kok Ruben Koopman voor een gastronomisch avontuur

Horeca Algemeen

Urk, 29 mei - Restaurant Blue, het gerenommeerde restaurant op Urk, dat bekend staat om haar keuken met licht Aziatische invloeden en gerechten met heerlijke vis, schaal- en schelpdieren, kondigt vol enthousiasme de komst aan van chef-kok Ruben Koopman. Met zijn indrukwekkende culinaire vaardigheden en passie voor innovatieve gerechten zal Chef Ruben met zijn team het restaurant naar het volgende niveau tillen en gasten betoveren met een ongeëvenaarde eet- en servicebeleving.

Ruben heeft een bewonderenswaardige carrière opgebouwd in de culinaire wereld en heeft gewerkt in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland, zoals Herberg Molecaten in Hattem, 2-sterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen, het 3-sterren restaurant van Marco Pierre White in Londen en het 3-sterrenrestaurant de Librije uit zijn thuisstad Zwolle. Daarnaast runde hij de afgelopen tien jaar zijn eigen restaurant in Tasmanië, Australië en bracht hij het prachtige Winery restaurant Frogmore Creek naar Australisch topniveau. Vlak voor zijn komst naar Nederland heeft hij Brasserie Boer (het zusje van de Librije) op Bonaire helpen opstarten. Met zijn onderscheidende kookstijl en voorliefde voor verse, lokale ingrediënten heeft hij talloze culinaire onderscheidingen ontvangen.

Verassende smaakcombinaties  Bij Restaurant Blue zal Chef Ruben een nieuwe culinaire ervaring gaan creëren, waarbij hij zijn passie voor de producten uit het vissersdorp Urk en de rest van de polder met zijn creatieve flair combineert. Gasten kunnen uitkijken naar verfijnde visgerechten met verrassende smaakcombinaties en kunstzinnige presentaties. Chef Ruben streeft ernaar om de essentie van de zee te vangen en deze met verfijning en vakmanschap op het bord te presenteren.

Daarnaast is Blue Cocktails & Bites gecreëerd waar gasten kunnen genieten van heerlijke cocktails, wijnen en natuurlijk smakelijke gerechtjes. Van à la minute gerolde en gesneden sushi en sashimi tot een rijkelijk gevulde “Plateau de fruits de Mer”, aangevuld met een mooie lijst aan deelgerechtjes en yakitori’s. Allemaal ideale ingrediënten die uitnodigen om heerlijk te komen loungen.  

“Ik voel me vereerd om deel uit te gaan maken van de Blue, Umai en Visco familie en om samen onze culinaire visie te delen met de gasten die hier zullen komen om te lunchen en dineren,” zegt Chef Ruben. “Samen met de teams wil ik de gasten verrassen en verwennen met smaakvolle visgerechten die de rijke tradities van de zee omarmen en tegelijkertijd een eigentijdse twist hebben.”

De komst van Chef Ruben markeert een opwindend nieuw hoofdstuk voor Restaurant Blue. Het restaurant blijft zich inzetten voor excellentie en zal met Chef Ruben aan het roer een nieuwe culinaire koers gaan varen.

Voor reserveringen en meer informatie kunnen gasten terecht op de website van Restaurant Blue: www.restaurantblue.nl. 

Over Restaurant Blue Restaurant Blue is onderdeel van totaalleverancier Visco. Hierdoor heeft het restaurant direct toegang tot de meest kwalitatieve en verse producten en dankzij onze eigen kotter hebben we wekelijks de beste vis van het seizoen tot onze beschikking. Het restaurant staat dan ook bekend om zijn verfijnde visgerechten en warme gastvrijheid. Gelegen in het schilderachtige vissersdorp Urk, direct aan de haven en de grote parkeerplaats, biedt het restaurant een uitnodigende sfeer waar gasten kunnen genieten van de heerlijke smaken van de zee. Met een focus op hoogwaardige vis en zeevruchten, gecombineerd met creatieve culinaire technieken, streeft Restaurant Blue ernaar om gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden. Daarnaast wordt er uiteraard ook graag gekookt met groenten, vlees en gevogelte en zult u de bescheiden Aziatische invloeden ook bemerken.