|
| |

Biologische wijn levert duizend keer zoveel schoon drinkwater op

Horeca Algemeen
De biologische en vegan wijn van het nieuwe merk The Good Wine levert duizend keer zoveel schoon drinkwater op. Door een samenwerking met de Made Blue Foundation doneert The Good Wine namelijk duizend keer de inhoud aan schoon drinkwater aan mensen in ontwikkelingslanden. The Good Wine is van de makers van The Good Roll.
750 liter water voor een fles wijn
Door deze samenwerking wordt bij elke verkochte fles wijn de inhoud van de fles maal duizend gedoneerd aan verschillende communities in Afrika. Dat betekent dat voor elke 750 milliliter wijn 750 liter schoon water elders beschikbaar wordt gesteld. Bijvoorbeeld op scholen in Ethiopië.
100% vegan De wijn wordt gemaakt zonder dierlijke toevoegingen en tijdens het proces worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaarden. De wijn is daardoor 100% biologisch en volledig vegan. De wijn komt in een sauvignon en een merlot.
“Als er duizend dozen van zes flessen wijn worden verkocht, betekent dit dat er 4.500.000 liter drinkwater beschikbaar wordt gesteld, 625 mensen een beter bestaan hebben en 675 bomen gered worden, aldus Wouter Kohlmann van The Good Wine. “De wijn is daarom het beste van twee werelden: het laat de natuur zijn werk doen tijdens de productie, draagt bij aan minder plastic vervuiling en voorziet in schoon drinkwater aan communities in Afrika. Wij hebben een goede partner in Made Blue Foundation gevonden voor het nastreven van onze missie om de wereld een stukje beter te maken”.
“Toegang tot drinkwater is de basis onder een gezond en proactief bestaan. Het is sinds 2010 zelfs een mensenrecht, maar voor 771.000.000 mensen is het een dagtaak om aan veilig water te komen. Dat is 1 op de 10 mensen op aarde”, aldus Frank van der Tang, medeoprichter van de Made Blue Foundation.
The Good Roll The Good Wine is van de makers van The Good Roll en Robert Eden. The Good Roll zet zich in voor veilige en schone toiletten door de verkoop van gerecycled toiletpapier. Met 50% van de nettowinst bouwt The Good Roll toiletten in diverse landen in Afrika.
|