Hoe blijft een hamburger warm bij bezorging?

Catering
– Columninst Bart Mentink, LA Streetfood, schrijft over de gevolgen van het coronavirus voor de horeca, maar ook de kansen –
Wat is de grootste uitdaging waar je tegenaan loopt als je een hamburger wilt bezorgen? Ik geef je even een seconde om er over na te denken…. Juist! Ervoor zorgen dat de hamburger, die bij de mensen thuis aankomt, nog net zo lekker is als de hamburger die jij uit de keuken meegaf! Wij hebben voor jou 3 recepten van hamburgers die warm en lekker aankomen bij bezorging of take-away.
In de vele gesprekken die wij deze dagen met horecaondermers voeren, merken we iedereen voor dezelfde uitdaging staat: Jouw bedrijf inrichten op bezorging en take away. Deze verandering is een enorme klus die vraagt om bewuste keuzes. Want als je gaat bezorgen, moet het gerecht dat je bezorgt, wel positief bijdragen aan het imago van jouw restaurant. Het gerecht moet passen bij de kwaliteit die je wilt uitstralen. Wij gaan je in dit artikel helpen om precies dat te doen. Met 3 premium burgers die zo zijn opgebouwd dat ze warm en lekker aankomen bij bezorging.

Hoe blijft een hamburger lekker bij bezorging?

Er zijn 2 uitdagingen bij een burger die je wilt bezorgen en die thuis net zo goed moet smaken als in het restaurant. 1. de temperatuur 2. de krokantheid van de onderkant van de burger bun (het broodje)
Niet elk gerecht is geschikt voor bezorging, maar sommige gerechten verbeter je met een aanpassing in de bereidingswijze. De hamburger is hier een mooi voorbeeld van. Want meestal blijft een hamburger bij bezorging niet goed warm. Of wordt het broodje zacht en zompig. Er zijn wereldwijd meer dan genoeg voorbeelden van successen waarbij de horeca ondernemer achter de geheimen van de perfecte burger is gekomen en zijn of haar zaak naar het volgende niveau tilt. In dit artikel pakken wij 2 van deze geheimen aan.

Uitdaging 1: de Temperatuur

Iedereen die wel eens vanuit de auto bij een fastfoodketen een burger heeft gegeten, weet dat die dingen maar moeilijk warm blijven. En dat is bij een fastfoodburger misschien niet zo erg, maar een mooie premium Beef Burger moet warm gegeten worden. Want ... ook al proef je de Beef Burger van het mooiste Ierse vlees, met de beste sausen uit Amerika, als hij eenmaal is afgekoeld, dan is de lol er snel af. Een Premium Burger moet gewoon warm zijn, zodat je dat heerlijke sappige Ierse hamburgervlees echt proeft en beleeft zoals het hoort te smaken. Werk daarom met zo veel mogelijk warme toppings op de burger. Een paar voorbeelden van geweldige warme burgertoppings die je kunt warm houden in bijvoorbeeld de bain marie of in een pannetje:
- Cheddar Cheese Sauce zoals van Piñata
- American BBQ Sauce (van Sweet Baby Rays bijvoorbeeld)
- Mexican Red Sauce van Smoky Mountains
- Salsa Picante van Smoky Mountains
- Bacon sweet ‘n cured
- Caramilized Onions van de LA Food collectie
- Beer Battered Onion Rings van de LA Food collectie
- Beef Barbacoa Taco filling (Mexicaanse pulled beef)
- Pork Carnitas Taco filling (Mexicaanse pulled pork)
- Chicken Tinga Taco filling (Mexicaanse pulled chicken)

Bedek de warme burger met minimaal 3 van deze warme toppings

Warm op warm is heet. En aan de andere kant: een koude topping op een warme burger zorgt direct voor afkoeling. Dus geef je de warme burger een stapel van de  warme toppings uit de lijst hierboven. En dan komt de bonus: geef de burgerpatty die belegd is met die warme toppings, nog even een een tik in de combisteamer. De combinatie van het warme rundvlees met warme toppings en de intense hitte van de oven, zorgt voor een grote warme massa die maar moeilijk afkoelt.
Pas als de bezorger er is, of de klant die de burger komt afhalen, haal je de vlees en toppings uit de oven, top je ze snel af met een eventuele koude topping en verpak je de burger zo snel mogelijk.

Uitdaging 2: de krokantheid van de burgerbun

Niemand houdt van van zo’n zompig nat broodje onder de burger. Het idee alleen al. Net een natte boterham... Hoe garandeer je die krokant getoaste bun onder jouw sappige vlees? Dat doe je door een anti-leklaag tussen de burger en de bun te plaatsen. De bekendste is natuurlijk het bekende slablad, en als je die wilt gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat het slablad groot genoeg is, droog is en nergens is beschadigd.
Maar van een Amerikaanse chef kreeg ik de tip om een tostada te plaatsen tussen de burgerpatty (het vlees) en de bun (het broodje). Wat is ook al weer een tostada? Een tostada is niets anders dan een krokant gefrituurde witte maïstortilla. Die tostada houdt de heerlijke vleessappen tegen, zodat die bij het vlees blijven. En de bun behoudt de knapperige toast beleving. Daarbij heeft de smaak van de maistortilla een heel lekker effect op de smaak van de totale hamburger.
Hoe maak je ook alweer een tostada? Heel simpel: Frituur een witte maïs tortilla van Blanco Nino net zolang dat hij krokant is. Kijk hiervoor ook even bij het recept voor Mexicaanse tosdadas op onze site.

3 Burger-hacks: warme burger + een knapperige bun

Natuurlijk kan je niet zomaar willekeurige toppings op een burger doen. Het lekkere van een goede hamburger zit hem in de combinatie van smaken. Zoet, zout, zuur, een bittertje en natuurlijk het vetje. En dan is er het mondgevoel van warm, een crunch, een bite en lekker zacht. Met de uiteindelijke smaak na een ‘5 minuten bezorging’ als uitgangspunt, presenteren wij drie heerlijk hamburgers. En weet, je begint met de onderste helft van de burgerbun. Die even toasten, dan een tostada en dan de rest van de opbouw van de warme delivery hamburger. We hebben de toppings voor je op volgorde gezet:
BBQ Bacon ‘n Cheese Burger
Getoaste Bun
Isoleerlaag van de tostada
LA886 Fresh burger 180 gr, Irish Beef
LA155 Cheddar Cheese sauce Pinata
LA901 Bacon Sweet n Cured
LA195 Gecarameliseerde ui
LA170 BBQ Sauce Sweet Baby Rays
En op het laatst wat
LA78 American Mustard
Alabama Chicken Delight
Getoaste Bun
Isoleerlaag van de tostada
LA848 Crunchy Chicken Burger
LA923 Chicken Tinga
LA72 BBQ Sauce Spicy Chipotle 
En op het laatst
LA77 Hemp Sauce Smoky Mountains
Spicy Mexican
Getoaste Bun
Isoleerlaag van de tostada
LA894 Hamburger Smoky Mountains 180 gr
LA925 Beef Barbacoa
LA131 Mexican Red Sauce
En op het laatst
LA751 Guacamole, 100% pure nature van Pablo’s Choice
LA116 Jalapenos sliced
Heb je na het lezen van dit bericht vragen over hoe jij op een succesvolle wijze jouw bezorg- of afhaal activiteit kunt opzetten? Stel je vragen gerust door ons te mailen. Wij delen graag via onze socialmedia en hier op de site, en daarnaast kun je eenvoudig samples bij onze verkopers opvragen.
Facebook
Instagram