Nijmeegs evenementenbureau komt met praktische oplossing voor horecaondernemers

café

Nijmegen, 6 mei 2020 - Het Nijmeegse evenementenbureau 024events, zelf zwaar getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus, komt met een praktische oplossing voor horecaondernemers die moeten voldoen aan alle regels binnen het “nieuwe normaal”.
“Na een periode van omgaan met een bedrijf waarvan de volledige omzet voor in ieder geval 6 maanden is weggevallen door de coronacrisis, proberen we zo goed en zo kwaad als het kan de creativiteit weer op te pakken” zegt Bas Berden, eigenaar van 024events. “Tijdens deze brainstormsessies zijn er veel verschillende opties besproken.”
Uiteindelijk kwam het bureau tot de conclusie dat de focus moet liggen op de mogelijkheden binnen de nieuwe regelgeving. “We zijn bezig met allerlei ideeën, van kleine thuisfeestjes tot pop-up conceptjes voor zakelijke opdrachtgevers” aldus Berden. “Alles binnen de regelgeving van de overheid in het nieuwe normaal.”
Omdat 024events ook al jaren zeer veel samenwerkt met verschillende horecaondernemers, had het bedrijf ook met hen verschillende gesprekken over de nabije toekomst van de horecabranche. Deze gesprekken werden gekenmerkt door zorgen over de 1,5 meter samenleving; hoe kan ik mijn gasten de gastvrijheid blijven bieden waar ik zo goed in ben? Hoe kan ik zorgen dat mijn medewerkers een veilige afstand tot de bezoekers kunnen houden? Hoe beperk ik het aantal contactmomenten?
“Hiervoor hebben wij een praktische oplossing” vult Berden aan. “De Terrastrolley. In samenwerking met een zakenrelatie waar we al jaren mee optrekken, komen we met gebruikte vliegtuigtrolleys die creatief en multifunctioneel kunnen worden hergebruikt. De trolleys zijn een hygiënisch gesloten kast en hebben een thermofunctie. Dus wat er koud in gaat blijft koud. Voor warm geldt hetzelfde.” legt Berden uit. “Vandaar dat ze kunnen worden ingezet als zelfservice minibar of als tapastrolley met mooie borrelhappen. Inmiddels hebben we ook trolleys ontwikkeld met daarop een tapje voor 8 liter koud bier. ”In alle gevallen bedient de gast zichzelf en is het aantal contactmoment beperkt. Door de afmeting kunnen ze ook direct worden ingezet als afscheiding tussen de verschillende terrastafels. Een bijkomend voordeel is dat er minder personeel ingezet hoeft te worden.” sluit Berden af. De trolleys zijn 40 of 80 centimeter lang en worden geleverd met het bedrijfslogo van de ondernemer.