Afbeelding

Koninklijke De Kuyper gaat ecoSPIRITS distribueren voor Benelux

BCBG Magazine
Rotterdam, 26 September 2023 – ecoSPIRITS heeft een van de meest toonaangevende leveranciers van cocktaillikeuren ter wereld benoemd als Licensed Operator voor Nederland en België. Koninklijke De Kuyper wordt de nieuwe Licensed Operator voor ecoSPIRITS Benelux en zal in eerste instantie closed-loop gedistilleerd introduceren op de Nederlandse markt. Een selectie gedistilleerde dranken en likeurmerken van De Kuyper is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in hervulbare ecoTOTE’s™, waarmee de hoeveelheid verpakkingsafval in de distributieketen sterk wordt verminderd. De samenwerking schept de basis van het gebruik van 100% circulaire verpakkingen in de gehele Benelux. Zo worden ecoTOTE’s naar verwachting vanaf begin 2024 ingezet op locaties in België.
Met de circulaire verpakkingstechnologie van ecoSPIRITS kunnen sterke dranken en wijn in bulk worden verpakt in herbruikbare ecoTOTE’s voor levering aan de horeca. De ecoTOTE is een volledig circulaire verpakking van 4,5 liter die een standaard doos van zes flessen gedistilleerde drank vervangt. Voor horecagelegenheden resulteert dit gemiddeld in 95% minder glas- en kartonafval. ecoSPIRITS lanceerde zijn koolstof- en afvalarme technologie voor het eerst in 2018 in Singapore, met als doel het vermijden van glas (en ander verpakkingsafval) voor eenmalig gebruik. Het ecoSPIRITS-systeem is nu te vinden in restaurants, bars en hotels over de hele wereld, verspreid over 22 verschillende landen.
Koninklijke De Kuyper bestaat al meer dan 325 jaar en is een van de belangrijkste likeurproducenten ter wereld. Het familiebedrijf heeft zijn eigen distilleerderij in Schiedam, waar het premium cocktaillikeuren ontwikkelt op basis van natuurlijke botanicals en ambachtelijke distillaten en extracten. Al vijf jaar op rij is het bedrijf bekroond met de felbegeerde titel ‘Likeurproducent van het Jaar’ door de prestigieuze International Spirits Challenge. De Kuyper heeft een 100% dochteronderneming, Team Products. Team Products is een internationaal gerenommeerde producent van sterke dranken, roomlikeuren, advocaat en gearomatiseerde likeuren. Het bedrijf produceert ook private label producten en producten van derden voor merken, distilleerders en producenten over de hele wereld.
De Kuyper heeft laten zien zich actief in te willen zetten voor mens en milieu met duurzaamheidsprojecten in de gehele keten. Daarbij is er in het bijzonder aandacht voor aspecten als verantwoorde consumptie, verantwoorde inkoop, duurzame productie, welzijn van medewerkers en betrokkenheid bij de samenleving. Binnen deze thema’s streeft De Kuyper ernaar duurzame en innovatieve oplossingen te implementeren en samen te werken met partners en belanghebbenden. ecoSPIRITS sluit naadloos aan bij deze ambities. Dit partnerschap stelt De Kuyper in staat een vernieuwend circulair distributiesysteem in te zetten en verpakkingsafval en CO2-uitstoot te verminderen.
In regio’s waar ecoSPIRITS actief is, worden gedistilleerde dranken in een hervulbare verpakkingen afgevuld en gedistribueerd vanuit een ecoPLANT. De ecoPLANT’s bieden regionale circulaire diensten door ecoTOTE’s retour te nemen, te reinigen, opnieuw te vullen en verzegelen. De plants voldoen aan de hoogste standaarden voor de verwerking van voedingsmiddelen en hanteren strenge normen voor de hygiëne en conservering van gedistilleerde dranken en wijn. Voor de lancering van ecoSPIRITS Benelux werd de productielocatie van Team Products in Middelharnis aangewezen als de ideale partner voor ecoPLANT nr. 045. Deze productielocatie wordt beschouwd als een ‘best practice’, is centraal gelegen in de Benelux en heeft onlangs wederom het hoogste kwaliteitsniveau van de BRC-kwalificatie toegekend gekregen, BRC 9 AA.
Peachtree, de nummer 1 perziklikeur ter wereld, is een van de eerste merken uit het De Kuyper portfolio dat in ecoTOTE’s verkrijgbaar zal zijn. De fris fruitige likeur met de smaak van rijpe perziken is een belangrijk ingrediënt van cocktails zoals Sex on the Beach en de Fizzy Peachtree. Ook de Rutte 100% Grain Vodka and Rutte Dutch Dry Gin, gedistilleerd uit 100% biologische botanicals waaronder bladselderij en kardamom, worden binnenkort geïntroduceerd in ecoTOTE’s. De lancering wordt compleet gemaakt door De Kuyper Triple Sec, die gemixt kan worden met tequila om de populaire Margarita cocktail te maken, of met cognac voor een Sidecar. De Triple Sec wordt gemaakt van verschillende citrusvruchten, die door De Kuyper zelf op ambachtelijke wijze in koperen ketels worden gedistilleerd.
Mark de Witte, CEO van Koninklijke De Kuyper: “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met ecoSPIRITS. Deze innovatieve koolstofarme en afvalarme distributietechnologie brengtdistributietechnologie voor het verminderen van afval en CO2 emissies brengt ons een belangrijke stap verder in het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. In samenwerking met ecoSPIRITS zullen we een aanzienlijk verandering teweegbrengen door onze ecologische voetafdruk te verkleinen en andere merken en klanten te inspireren om zich bij ons aan te sluiten op onze reis naar duurzaamheid.”
Iain McPherson, Sales Director, EMEA, ecoSPIRITS: “Ik ben erg verheugd dat Koninklijke De Kuyper de Licensed Operator wordt voor Nederland, België en Luxemburg. De Kuyper’s reputatie van kwaliteitsproducten is alom bekend en de lange historie van het bedrijf is het bewijs van de innovatieve aanpak en de constante wil om te verbeteren. De Kuyper is overduidelijk gepassioneerd om de onnodige CO2-uitstoot en het verpakkingsafval in de distributieketen van wijn- en gedistilleerd uit te bannen. Het is fantastisch dat het bedrijf zijn vertrouwen heeft gesteld in ecoSPIRITS’ revolutionaire technologie voor een gesloten verpakkingssysteem.”
Bars, hotels, restaurants, distributeurs en merken die geïnteresseerd zijn in deelname aan het ecoSPIRITS Climate Partner Program in Nederland kunnen contact opnemen met Iain McPherson, Sales Director, ecoSPIRITS EMEA, via iain.mcpherson@ecospirits.global.
Voor meer informatie over ecoSPIRITS kunt u contact opnemen met Sonya Hook, Senior PR Manager via sonya.hook@ecospiritsglobal.com.