V.l.n.r. Niek van Lieverloo, Martin Ruisaard.|V.l.n.r. Mick Langhenhuijsen, Svenne Steenhoven, Marieke de Louweren (achter), Chantal Elias-van Groeninge, Leon Aben en Tim van den Bouwhuijsen.
V.l.n.r. Niek van Lieverloo, Martin Ruisaard.|V.l.n.r. Mick Langhenhuijsen, Svenne Steenhoven, Marieke de Louweren (achter), Chantal Elias-van Groeninge, Leon Aben en Tim van den Bouwhuijsen. |

Kasteel Maurick in Vught trekt topchef Martin Ruisaard aan.

BCBG Magazine
Kasteel Maurick in Vught heeft per 1 mei 2022 Martin Ruisaard aangetrokken als chef. De 38-jarige Ruisaard komt over van sterrenrestaurant Aan de Zweth in Schipluiden en heeft de verantwoordelijkheid voor toprestaurant Hendrik van Maurick en brasserie Catharina van Maurick. Daarnaast is het bedieningsteam uitgebreid met gastvrouwen en gastheren die ervaring hebben in de betere restaurants.
De nieuwe chef vervangt Bart van der Wal, die na vier jaar de stap maakt om voor zichzelf te beginnen met een private-dining-bedrijf. Kasteelheren Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo zijn blij met de komst van Martin Ruisaard, die ruime ervaring heeft als chef en souschef op goed niveau en die hiervoor souschef was bij sterrenrestaurant Aan de Zweth in het Zuid-Hollandse Schipluiden. Chef-eigenaar Niek van Lieverloo: “Martin is eindverantwoordelijk voor ons fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick en voor brasserie Catharina van Maurick. Hij werkt hierbij samen met de chef van de brasserie en ik blijf als sparringpartner betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe gerechten en het bewaken van het niveau. Ik heb veel vertrouwen in Martin, die zowel op culinair gebied als op managementgebied zeer ervaren is. Het is fijn te weten dat beide keukens bij hem in goede handen zijn.”
Serviceteam versterkt Ook aan de voorkant is het team van restaurant Hendrik van Maurick versterkt. Niek van Lieverloo: ”Onze maître-sommelier en wine director Leon Aben heeft een sterk nieuw team gevormd met mensen die ervaring hebben bij mooie bedrijven. Sommelier Marieke de Louweren werkte bij de Karpendonkse Hoeve en bij het Belgische De Karmeliet. Assistent-maître Chantal Elias - Van Groeninge heeft bedrijven als Avant-Garde van Groeninge en De Swaen op haar cv staan. Leon zelf, die vorig jaar finalist was bij de wedstrijd om de Hennessy Gastvrijheidsprijs, komt bij de Treeswijkhoeve vandaan. Onze leerlinggastheren Mick Langhenhuijsen en Tim van den Bouwhuijsen deden ervaring op bij respectievelijk Rijks en de Lindehof. We hebben een fris en deskundig team dat de gasten met verve in de watten legt.”
[caption id=”attachment_214302” align=”alignnone” width=”696”] V.l.n.r. Mick Langhenhuijsen, Svenne Steenhoven, Marieke de Louweren (achter), Chantal Elias-van Groeninge, Leon Aben en Tim van den Bouwhuijsen.[/caption]
Vertrouwen in de toekomst Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo hebben veel vertrouwen in de toekomst. Niek van Lieverloo: “Het gaat goed met beide restaurants en ook voor de eventruimten is veel belangstelling, evenals voor de eventruimten die we exploiteren op Kasteel Dussen. Door de grote drukte was de keuken van de brasserie aan vervanging toe, daar is recent een prachtige nieuwe keuken geplaatst. Ook hebben we een deel van de Orangerie, waar events plaatsvinden, verbouwd. Al met al staat het hele bedrijf als een huis, of liever gezegd kasteel, en daar zijn we heel trots op.”
Over Kasteel Maurick Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen om het 15e-eeuwse Kasteel Maurick in Vught nieuw leven in te blazen. In de prachtige bosrijke omgeving van Vught, op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch, biedt Kasteel Maurick het fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick, brasserie Catharina van Maurick en ruimtes voor feesten, bruiloften en zakelijke ontmoetingen. Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault&Millau en Lekker en is aangesloten bij Noord-Brabant Culinair.
V.l.n.r. Niek van Lieverloo, Martin Ruisaard.|V.l.n.r. Mick Langhenhuijsen, Svenne Steenhoven, Marieke de Louweren (achter), Chantal Elias-van Groeninge, Leon Aben en Tim van den Bouwhuijsen.