|
| |

Sir Edmond Gin start samenwerking met Meregalli Spiritis in Italië

BCBG Magazine
Het nieuwe jaar had niet beter en veelbelovender kunnen beginnen. Vanaf 1 januari 2022 verzorgt de gerenommeerde wijn- en drankdistributeur Meregalli Spirits de distributie van Sir Edmond Gin in Italië.
2021 was een bijzonder jaar voor Sir Edmond Gin: door samenwerkingen aan te gaan met nieuwe importeurs is hun Bourbon vanilla infused gin nu beschikbaar in vrijwel alle grote Europese landen. 2022 begint veelbelovend met de aankondiging van een nieuwe Italiaanse importeur: Meregalli Spirits.
Meregalli werd in 1969 opgericht door Giuseppe Meregalli. Met meer dan vijftig jaar ervaring is het familiebedrijf een bekende en gerespecteerde naam in de industrie en een van de grootste distributeurs van premium dranken in Italië. Meregalli Spirits bedient het hele land, van het noorden en het zuiden tot alle Italiaanse eilanden. Het hoofdkantoor in Monza is gebouwd op de fundamenten van een oud klooster, met de originele kelders nog intact, en huisvest het unieke Vinarte-museum waar wijn en kunst samenkomen.
“We zijn er trots op dat Sir Edmond Gin Meregalli Spirits heeft gekozen voor de Italiaanse markt,” zegt Sales Director Marco Vicentini. “Wij geloven in jonge, gestructureerde bedrijven met een sterke wereldwijde groei. Tijdens onze eerste ontmoeting in Berlijn zagen we meteen het enorme potentieel van dit merk. Wij zien gin als een strategisch product in een markt die nog steeds groeit. We streven ernaar om alleen producten van internationale topkwaliteit met een uniek verhaal in huis te hebben. De kwaliteit van het product en van de mensen vormen altijd de basis van onze beslissing om nieuwe producten aan de catalogus toe te voegen.”
“Sinds de start van Sir Edmond Gin is een van onze belangrijkste doelen om sterke samenwerkingen op te bouwen met toonaangevende buitenlandse bedrijven, en zo het potentieel van ons merk te maximaliseren,” aldus Sir Edmond Gin mede-oprichter Dominique Makatita. “Het is geweldig om het vertrouwen te hebben van Meregalli Spirits, onderdeel van de gerespecteerde Gruppo Meregalli, een van de beste distributeurs van sterke dranken in Italië. We kijken ontzettend uit naar dit volgende hoofdstuk van onze reis, vooral omdat de groep een fenomenale staat van dienst heeft. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit een succesvolle samenwerking gaat worden.”
Ook T-J van der Drift, mede-eigenaar van Sir Edmond Gin, is zeer enthousiast over het Italiaanse avontuur. “We hebben een heel sterk jaar achter de rug en zijn erg blij dat we 2022 een kickstart kunnen geven met weer een fantastische nieuwe partner. We zijn ervan overtuigd dat het harde werk dat we in ons merk hebben gestoken, zal worden voortgezet door het team van Meregalli Spirits. Ik kijk erg uit naar een succesvolle samenwerking in Italië.”
Meer weten over Bourbon vanille, Gin & Tonic, cocktails en het verhaal achter Sir Edmond Gin?
Ga naar siredmondgin.com.
|