|
| |

Samenwerking Donna Italia & Olivijn resulteert in exclusieve Pleasure Pizza

Horeca Algemeen
 Vanaf november hebben we dan ook een nieuw gerecht geïntroduceerd dat je niet snel zult verwachten van een sterrestaurant, de Pleasure Pizza”. Belegd met Wagyu vlees, zwarte truffel, bloemen en bladgoud op een pizzabodem van Donna Italia. “Een luxe, beetje over de top pizza maar wel één met smaken die kloppen”.
Een Pleasure Pizza, hoe bedenk je zo’n gerecht? Voor een symposium had de meesterkok al eens eerder kleine pizza’s bedekt met zwarte truffel en crème van oude kaas. Iets heel anders dan de moleculaire gerechten die zijn collega meesterkoks op tafel zette. “Maar pizza vindt iedereen lekker, blijf je je ook meer herinneren en is gemakkelijk na te maken”. Het bleek een succes en zo werd het idee van de Pleasure Pizza geboren.
Het idee was er, over de toppings was nagedacht en er werd begonnen met het bereiden van de pizzabodems. Het pizzadeeg werd gemaakt en afgebakken op een pizzasteen in de oven, maar dit bleek veel werk. Een collega kok vertelde Menno over de Donna Italia producten. De pizzabodem van Donna Italia werd naast de eigengemaakte pizzabodem gelegd en er bleek verrassend weinig verschil in smaak en kwaliteit te zijn. “Voor sommigen zou een pizzabodem gemaakt door een sterren chef automatisch beter moeten smaken, Donna Italia bewijst dat dat niet zo hoeft te zijn”.
De pizza’s zijn gemakkelijk te bereiden en perfect voor takeaway. Naast een exclusieve pizza kun je bij Olivijn ook kreeft en truffel kroketjes uit de muur trekken en delicatessen als oesters kopen. “En als we onze deuren weer mogen openen gaan we nog meer inspelen op beleving, daar geloof ik in. Maar takeaway blijven we aanbieden, voorlopig zal ook nog niet iedereen naar een restaurant durven.”
|