Afbeelding
Foto Nederlands Frituurcentrum: Ondernemer Vincent Oud van AnyTyme Snack & Dine in Lelystad

Goed Gefrituurd-keurmerk voor AnyTyme Snack & Dine in Lelystad

Horeca Algemeen

AnyTyme Snack & Dine in Lelystad heeft het keurmerk Goed Gefrituurd bemachtigd. Uit het rapport van de mystery guest blijkt dat de cafetaria van Vincent Oud op het onderdeel ‘Gastvrijheid en professionaliteit’ ver boven het gemiddelde scoort. “Ik ben enorm trots. Dit is motiverend voor ons team en een erkenning voor ons vakmanschap”, laat de frituurder uit Lelystad in een reactie weten. 

AnyTyme Snack & Dine in Lelystad is een omweg waard, zo melden de rapporteurs naar aanleiding van het toekennen van het keurmerk Goed Gefrituurd. Dit is een bekroning van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. De frituurzaak van Vincent Oud is met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid.

De audits voor het keurmerk Goed Gefrituurd zijn door het Nederlands Frituurcentrum in opdracht van vakvereniging ProFri uitgevoerd. Naast het keurmerk, krijgt de cafetaria een vermelding in de Nationale Smulgids, net als alle andere houders van de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond.

Superblij en trots “Ik ben superblij en trots. Vooral voor mijn team is dit motiverend. Ze weten nu waar we mee bezig zijn en het is een erkenning voor ons vakmanschap”, laat Oud in een reactie weten. Sinds 2011 runt hij AnyTyme Snack & Dine in Lelystad.

Vincent Oud staat bekend als een creatieve en actieve ondernemer. Zijn bedrijf is aangesloten bij de cafetariaformule AnyTyme van horecagroothandel HANOS. Vanaf de oprichting is hij bovendien aangesloten bij de ProFri, de vereniging van professionele frituurders.

Zoete aardappelfriet Regelmatig introduceert de friturist nieuwe producten in zijn zaak zoals zoete aardappelfriet (in 2019). Daarnaast won hij verschillende prijzen bij vakwedstrijden zoals de AnyTyme Burger Battle en het Lekkerste snackmenu. Hij kreeg eervolle vermeldingen in de Cafetaria Top 100, waaronder een 35e plaats in 2017.

Een wand vol prijzen, bekers en artikelen in zijn zaak, herinnert aan deze bekroningen. Nu komt daar het keurmerk Goed Gefrituurd bij. “Dit is een ondernemer die niet alleen in de zaak maar ook aan de zaak werkt. Iets wat niet alle ondernemers gemakkelijk afgaat”, melden de rapporteurs.

Frisse blik Vooral het bezoek van een mystery guest ten behoeve van het keurmerk, vindt Oud waardevol. “Iemand kijkt met een andere, frisse blik naar je zaak en je krijgt verbeterpunten”. Binnenkort gaat de ondernemer tijdens een teambuildingsdag met zijn medewerkers de feedback van de mystery guest bespreken. “Het is motiverend én het laat zien wat we als team voor elkaar hebben gebokst.”

Over het keurmerk Om het keurmerk Goed Gefrituurd te bemachtigen, zijn de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor de toetsing van een goede bedrijfsvoering op alle fronten. Ondernemers moeten voor het keurmerk eerst zelfonderzoek plegen aan de hand van een uitgebreide standaard-vragenlijst, die in voorkomende gevallen de nodige ‘verbeterpunten’ kan opleveren.

Tweejaarlijks op herhaling Vervolgens brengen mystery guests verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten in aanvang voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling en worden vervolgens één keer per jaar opnieuw bezocht door deze inspecteurs. Tweejaarlijks wordt via auditgesprekken getoetst of goedgekeurde bedrijven nog altijd voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk.

Nationale Smulgids Het keurmerk Goed Gefrituurd is één van de toetsingscriteria voor opname in de Nationale Smulgids. Deze adresgids van het Nederlands Frituurcentrum geeft een overzicht van onderscheidende frituurspeciaalzaken. De eerste editie verscheen in najaar 2019, nu corona voorbij is wordt gewerkt aan de tweede uitgave.

Meer weten? Zie website Goedgefrituurd.nl en Smulgids.nl.